Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Darbeci yarbaydan 'Üzerinize gelen olursa ateş edin' emri

FETÖ'nün darbe girişiminde, FSM'nin kapatılması sırasında çıkan olaylara ilişkin davada savunma yapan tutuksuz sanık Yiğit "Halk üzerimize geliyordu. Adnan Yarbay da, askerlere ‘Üzerinize gelen olursa ateş edin’ diye emir verdi." dedi.

Yunus Ege, Melike Gallenkuş  | 18.10.2017 - Güncelleme : 18.10.2017
Darbeci yarbaydan 'Üzerinize gelen olursa ateş edin' emri

Istanbul

İSTANBUL

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde, İstanbul'daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün (FSM) kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi ve 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin 15'i tutuklu 61 sanığın yargılanmasına devam ediliyor.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tutuksuz sanıklar Samet Özkök ile İsmail Yiğit savunma yaptı.

İsmail Yiğit, silah seslerini duyan vatandaşların tepkilerini daha da arttığını belirterek, eski yarbay Adnan Uygun’un vatandaşa hedef gözeterek silah sıktığını söyledi.

FSM Köprüsü'ne geldikelerinde Adnan yarbayın, askerlere "Polisler artık bizim emrimizde" dediğini anlatan Yiğit, "Halk üzerimize geliyordu. Adnan Yarbay da, ‘Ben Hanifi Binbaşı gibi havaya sıkmam, adama sıkarım’ dedi ve askerlere ‘Üzerinize gelen olursa ateş edin’ diye emir verdi. Adnan Yarbay’ın yere ateş ederek bir vatandaşı yaraladığını gördüm." diye konuştu.

Yiğit’in SEGBİS’le savunmasın alındığı sırada söz alan bir sanık avukatının "Sanıklardan rütbeli ve rütbesiz olarak bahsedilmesinden adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini düşünüyoruz ve müşteki avukatlarına tanınan hakkın bize de tanınmasını istiyoruz” talebine tepki gösteren Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, şunları söyledi:

"Bağımsız ve tarafsız mahkemeyiz. Üç gündür burada yargılama yapıyoruz, 28 sanığın savunması tamamlandı ve herkese eşit mesafedeyiz. Bu zamana kadar, müşteki ve sanık avukatları savunmasını yapan bütün sanıklara doğrudan soru sordu. Kimseyi engellemedik. Ayrıca, sizlerden de (sanık avukatları) sanıklardan rütbeli veya rütbesiz denilerek soru soranlar oldu. Biz, bir an önce maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyoruz.”

Duruşma, sanık savunmalarının alınmasıyla devam ediyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın