Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,195.91
ETH/USDT
3,579.50
BTC/USDT
70,650.00
BIST 100
8,987.33
Spor, Futbol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Beşiktaş daha iyi oynadı ve hak ederek kazandı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 3-1 kaybettikleri derbide rakiplerinin hak ederek kazandığını söyledi.

25.02.2018 - Güncelleme : 25.02.2018
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: Beşiktaş daha iyi oynadı ve hak ederek kazandı Fotoğraf: AA/Ahmet Dumanlı

İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 3-1 kaybettikleri derbi maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vodafone Park'a mutlak kazanmak için geldiklerini söyledi.

Beşiktaş'ın attıkları gole iyi bir refleks verdiğini anlatan Kocaman, "Bu tepkiye aynı refleksle cevap veremedik. İsmail çıkınca oyunu akışı etkilendi. Alışık olmayan bir bölgede oynadı Isla. Ana faktör bu değil. Doğru oyun için geriye çekilmemiz lazımdı. Kaybedilen maçlardan sonra söylenen her şey haklıdır." diye konuştu.

"Attığımız gol ofsayttı"

Aykut Kocaman, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın verdiği kararları da değerlendirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Attığımız gol ofsayttı. Yediğimiz ikinci ve üçüncü golden önce bizim lehimize faul vardı. Benim de içinde bulunduğu kişilerin oluşturduğu bir sürü gerginlikten sonra hakemlerin nötr bir maç yönetmesini beklemek insafsızlık olur. Açık yüreklilikle söylüyorum, hakemin art niyeti yoktu. Hataların hepsi insani olarak mesleki ortamın oluşturduğu gerginliklerdendi. Beşiktaş bizden daha iyi oynadı ve hak ederek kazandı."

"PFDK'ye sevk edilme sebebimi anlamış değilim"

Aykut Kocaman, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesiyle ilgili şu açıklamaları yaptı:

"Sevk edilme sebebimi anlamış değilim. Söylediğim şeylerin arkasındayım. Bazen zaman zaman hatalar yapabiliyoruz. Onu hissettiğimde de özür dilemesini biliyorum. Toplumumuza uygun olmasa da hata yaptım derim. Söylediklerimin hiçbirinde suç unsuru yok. Türkiye Futbol Federasyonunun asli görevi eşit koşulları sağlamaktır. Türkiye Futbol Federasyonun görevi zırt pırt PFDK sopasıyla korkutmak değil, bu insanlar 'ne diyor' diye düşünüp 'yanlış yapıyor muyuz?' diye düşünmektir."

Kocaman'dan Fikret Orman'a sitem

Aykut Kocaman, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın kendisi hakkında söylediği sözlere tepki gösterdi.

Fikret Orman'ın kendisinin söylediğini iddia ettiği "ölüm kalım" ifadesini kullanmadığını vurgulayan Kocaman, "Başkanın böyle 'sana ne' demesi çok ayıp. Ben düşüncelerimi söylerim. Kulüplere bir şey demem. Bu bilmeden kullandığı dil doğru değil. Başkan bile olsa doğru değil. Kaldı ki ben varsayalım 'ölüm kalım' dedim, maç için konuşuyoruz. Beşiktaş gibi 110 yıllık kulübü öldürmek mi bu? Yanlış bilgilendirmeyle insanları böyle aslanların ağzına atıp yenmesini izlemek doğru değil." değerlendirmesinde bulundu.

Fikstür eleştirisi

Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş'la oynacakları maçı 1 Mart Perşembe günü oynamalarını eleştirdi.

Kupa maçının 28 Şubat Çarşamba günü oynanması gerektiğini savunan Kocaman, şunları kaydetti:

"Galatasaray cuma günü ligde, salı günü kupada oynuyor. Beşiktaş salı Avrupa'da oynadı, bizimle bugün oynadı, perşembe yine oynayacağız. Sonra Beşiktaş pazartesi, biz pazar günü oynayacağız. Kupada ve ligde oynayan takımlar arasında bir tek biz 3. gün oynuyoruz. Kupada çarşamba günü maç yok. Ben bunun neden olduğunu anlamıyorum. Beşiktaş'la bugün oynadık, çarşamba günü yine oynayalım. Yok olmuyorsa biz de lig maçını pazartesi günü oynayalım. Neden kupada çarşamba günü maç yok? Bunu söylediğim zaman yine PFDK'lik mi olacağız. Burada keyfiyet gözüküyor. Bunun bir gerekçesi olması lazım. Zorunluluk varsa başımızın üzerine ama ortada zorunluluk yok. Beşiktaş'la aynı yorgunluğa sahibiz."

Aykut Kocaman, maçtan sonra tebrik ettiği Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'le aralarında bir sorun olmadığını anlatarak sözlerini tamamladı.

Muhabir: Erkan Tiryaki

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.