Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.30
BTC/USDT
70,714.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Derbide gülen taraf Beşiktaş oldu

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında oynanan Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maç, siyah-beyazlı takımın 3-1 üstünlüğü ile sona erdi.

25.02.2018 - Güncelleme : 26.02.2018
Derbide gülen taraf Beşiktaş oldu Fotoğraf: AA/Ahmet Dumanlı

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

8. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi. Dirar'ın sağdan yaptığı ortada Fabricio topu sektirdi. Guiliano'nun şutunu Vida kale çizgisi üzerinde engellese de Fernandao dönen topu filelere gönderdi: 0-1

14. dakikada Quaresma'nın sağdan ortasında Love topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak Kameni'de kaldı.

20. dakikada Tosic'in hatalı pasını kaparak ceza sahasına yönelen Fernandao'nun uzaktan şutunda top az farkla auta gitti.

25. dakikada Quaresma'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Babel ön direkte meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top dışarı gitti.

35. dakikada Quaresma, Isla'dan sıyrılarak sağdan ceza sahasına girdi ve sağ ayağının dışıyla şutunu çekti, Kameni meşin yuvarlağı kornere çeldi.

49. dakikada Beşiktaş skoru eşitledi. Quaresma'nın paslaşarak kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül'ün sağdan ortasında Vida kafayla topa vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

52. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Mehmet Topal'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Fernandao'nun şutunu kalesini terk ederek ceza sahası dışına çıkan Fabricio ayaklarıyla önledi. Dönen topu Şener Özbayraklı uzak mesafeden kaleye gönderdi, Medel çizgi üzerinde kafayla müdahale ederek gole izin vermedi. 

53. dakikada Quaresma'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Vagner Love kafayla meşin yuvarlağı indirdi. Altı pas gerisinde oluşan karambolde son vuruşu Hutchinson yaptı, savunmaya çarpan top Kanadalı oyuncudan auta gitti. 

73. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada Negredo yükselip meşin yuvarlağa kafayla vurdu, top kalecide kaldı.

77. dakikada Beşiktaş 2-1 öne geçti. Negredo'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma sağ ayağının dışıyla uzak köşeden şık bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1

90+1. dakikada Valbuena'nın soldan kullandığı serbest vuruşta Mehmet Topal'ın kafayla kaleye gönderdiği topu Fabricio kurtardı.

90+4. dakikada Quaresma bir kez daha fileleri havalandırdı. Hızlı gelişen Beşiktaş atağında Negredo'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Portekizli oyuncu dar açısına rağmen sert bir şutla topu ağlarla buluşturdu: 3-1

Derbiyi Beşiktaş 3-1 kazandı. 

Beşiktaş zirve iddiasını sürdürdü

Fenerbahçe 3-1 üstünlük kurarak ligde 12. galibiyetini alan Beşiktaş, 8 de beraberlikle puanını 44'e yükselterek zirvedeki iddiasını sürdürdü.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Vodafone Park'taki derbi maçını 3-1 kazanarak ikili averajda rakibinin önüne geçti.

Fenerbahçe'yi Vodafone Park'ta ilk kez yendi

Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe'ye ilk kez üstünlük kurdu.

Siyah-beyazlı ekip, 5 maç sonra Fenerbahçe'yi mağlup etti.

38 maçlık namağlup iç saha serisinde 100. puan 

Siyah-beyazlı ekip, iç sahadaki yenilmezlik serisini 38 maça çıkardı.

Beşiktaş, biri Atatürk Olimpiyat Stadı'nda, 6'sın 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ve 31'i Vodafone Park'ta olmak üzere evindeki 38 maçta 31 galibiyet ve 7 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takım, iç sahadaki namağlup serisinde 100. puanına ulaştı. 

Quaresma'dan ilk derbi golleri

Beşiktaş'ın tecrübeli oyuncusu Ricardo Quaresma, Türkiye kariyerinde ilk derbi golünü attı.

Siyah-beyazlı ekipte 5. sezonunu geçiren ancak daha önce Galatasaray veya Fenerbahçe maçlarında gol atma başarısı gösteremeyen Portekizli futbolcu, 77. dakikada şık bir vuruşla meşin yuvarlağı sarı-lacivertli takımın filelerine gönderdi. Quaresma, 90+4. dakikada bir gol daha buldu ve takımının sahadan 3-1 galibiyetle ayrılmasını sağladı.

Ricardo Quaresma, maçın ardından taraftarlara üçlü çektirdi. 

Vida, ilk derbisinde gol sevinci yaşadı

Beşiktaş formasıyla ilk derbi maçına çıkan Domagoj Vida, bir başka ilki daha yaşadı.

Karşılaşmanın 49. dakikasında kafayla meşin yuvarlağı filelere gönderen Vida, ilk gol sevincini bir derbi maçında gerçekleştirdi. 

Gökhan Gönül, galibiyetle "Dalya" dedi

Fenerbahçe maçıyla Süper Lig'deki 300. maçına çıkan Gökhan Gönül, üçüncü "Dalya"sını galibiyetle kutladı.

Beşiktaş formasıyla 46. maçına çıkan ve geçmiş sezonlarda Fenerbahçe'de 254 karşılaşma oynayan Gökhan Gönül, derbi mücadelesinde 300. maçına çıktı.

Fenerbahçe'nin serisi bitti

Süper Lig'de 15, resmi maçlarda ise 21 maç sonra kaybeden sarı-lacivertliler, derbi öncesi son yenilgisini 29 Eylül 2017'de Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında yaşamıştı.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Park'ta ilk yenilgisi alan sarı-lacivertliler, tam 149 gün sonra yenilgi yaşayarak taraftarını üzdü.

Mehmet Topal'a yabancı madde isabet etti

Beşiktaş tribünlerinden atılan yabancı bir madde Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Mehmet Topal'ı yaraladı.

Fenerbahçe'nin attığı ilk golden sonra sarı-lacivertli futbolcular, sevinmek için kendi taraftarlarının bulunduğu kale arkası tribününe geldi. Bu sırada Beşiktaş tribününden gelen bir cisim, Mehmet Topal'ın başına isabet etti.

Fenerbahçe'nin derbi serisi de sona erdi

Sarı-lacivertliler, son yıllardaki derbi üstünlüğünü koruyamadı.

Bu maça kadar ligdeki son derbi yenilgisini Beşiktaş karşısında 27 Eylül 2015'te Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-2'yle alan Fenerbahçe, daha sonraki 9 derbide 4 galibiyet, 5 beraberlik yaşamıştı.

Muhabir: Hüseyin Eroğul-Erkan Tiryaki-Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.