Dolar
32.59
Euro
34.85
Altın
2,382.44
ETH/USDT
3,099.20
BTC/USDT
64,822.00
BIST 100
9,664.12
Gündem

Sendika başkanı taşeron sınavında ter döktü

Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Çağırıcı, 2006'dan beri taşeron işçi olarak çalıştığı Sakarya Üniversitesinde kadroya geçiş sınavına girdi.

20.03.2018 - Güncelleme : 20.03.2018
Sendika başkanı taşeron sınavında ter döktü

ANKARA - Özcan Yıldırım

Türk-İş'e bağlı Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, 2006'dan beri taşeron işçi olarak çalıştığı Sakarya Üniversitesinde kadroya geçiş sınavına girdi. Türkiye'nin taşeron işçi statüsündeki tek sendika genel başkanı olan Çağırıcı, yazılı sınavda yöneltilen 20 soruyu yanıtladı.

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin taşeron işçisinin kadroya geçişi için 2 Ocak'ta başlayan süreç, işlemeye devam ediyor. 3 Mart itibarıyla tavsiye edilen sınav aşamasının başlamasıyla birçok kurum, başvurusu kabul edilen bünyesindeki çalışanları gerek yazılı gerekse de sözlü sınavdan geçiriyor.

Sakarya Üniversitesinde 2006 yılında taşeron işçi statüsüyle özel güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan 33 bin üyeye sahip Güvenlik-İş Sendikasının Genel Başkanı Ömer Çağırıcı, taşeron işçilere kadro imkanı sağlayan düzenlemeden yararlanmak için kuruma başvurdu.

Başvurusunun uygun bulunmasının ardından kadroya geçiş sınavına giren Çağırıcı, yazılı olarak yapılan sınavda yöneltilen 20 soruyu yanıtladı.

"Mücadelemiz taşeron düzenlemesiyle karşılık buldu"

Çağrıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taşeron işçi statüsünde olup da Türkiye'de profesyonel sendika genel başkanlığı yapan tek isim olduğunu belirterek, taşeron işçilerin kadro talebinin önemini en iyi bilen sendikacıların başında geldiğini söyledi.

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için yıllarca mücadele verdiğini ifade eden Çağırıcı, "Bu mücadelemiz ne mutlu ki taşeron düzenlemesiyle karşılık buldu. Ben de bir taşeron işçi olarak kadroya geçmek için gerekli başvurularımı yaptım, sınavıma girdim. Sınavda, özel güvenlik görevlisinin mesleğine dair sorular soruldu. Tümünü yanıtladım. Tüm taşeron kardeşlerim gibi ben de sonucu merakla bekliyorum." dedi.

Taşeron düzenlemesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na şükranlarını sunan Çağrıcı, "Bu düzenlemenin hayata geçmesinde taşeron işçisinden sendikacısına, siyasetçisinden basın mensubuna, toplumun birçok kesiminin katkısı ve emeği var. Emeği olan herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın