Dolar
32.49
Euro
34.82
Altın
2,378.76
ETH/USDT
3,002.40
BTC/USDT
61,534.00
BIST 100
9,571.09
Yaşam

'Mucize çocuk' yuvasına döndü

"Kelebek hastalığı" olarak bilinen genetik cilt rahatsızlığı bulunan 15 yaşındaki Ünal Önder, geçirdiği 31 ameliyat ile fizik tedavi sürecinin sonunda ellerini kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

20.08.2017 - Güncelleme : 21.08.2017
'Mucize çocuk' yuvasına döndü

OSMANİYE - MUZAFFER ÇAĞLIYANER/ÜMİT KAHRIMAN

"Kelebek hastalığı" olarak bilinen genetik cilt rahatsızlığı bulunan 15 yaşındaki Ünal Önder, geçirdiği 31 ameliyat ile fizik tedavi sürecinin sonunda ellerini kullanabilecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Halk arasında "kelebek hastalığı" denilen "epidermolysis bullosa"'ya yakalanan Ünal Önder, hastalık nedeniyle iki elindeki parmaklarını kullanamıyordu.

Parmakları birbirine yapışık olan Önder, tedavisi için gittiği Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bugüne kadar 31 ameliyat geçirdi. Geçirdiği ameliyatlar sonrası "mucize çocuk" olarak adlandırılan Ünal, son ameliyatının ardından taburcu edildi.

Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki evine dönen Ünal, hem ameliyatların bitmesinin hem de bu sene girdiği TEOG sınavındaki başarısının mutluluğunu yaşıyor.

Ellerini kullanamamasına ve okulda olması gereken zamanın büyük bölümünü hastanede geçirmesine rağmen TEOG'da sadece 4 yanlış yaparak 492 puan alan Ünal Önder, yüzde 1'lik dilime girmeyi başararak Düziçi Fen Lisesini kazandı.

Hedeflerine adım adım yaklaştığını ve bunun kendisini motive ettiğini belirten Önder, "Benim ilerideki hedefim genetik mühendisi olmak. Ben bu hastalığı yaşadığım için bu bölümü seçmek ve hastalığı geçirmek istiyorum." diye konuştu.

"Oğlumuzun arkasındayız"

Baba Mustafa Önder, oğlunun bugüne kadar 31 kez ameliyat geçirmesine karşın son yapılan ameliyata kadar pek başarılı olunmadığını anlatan baba Önder, şöyle devam etti:

"Oğlumun hastalığı olsa da çok zeki bir çocuk. Daha küçük yaşlardayken bizler yanında Yasin-i Şerif'i okurken kendisi sadece dinleyerek ezberledi. Beşinci sınıfta bursluluğu kazandı, bu sene de girdiği TEOG sınavını başarıyla geçerek fen lisesini kazandı. Oğlum inşallah hedeflerine ulaşacaktır."

Oğluna gözü gibi baktığını dile getiren anne Döne Önder ise Ünal'ın çok özel ve başarılı bir çocuk olduğunu kaydetti.

Rahatsızlığı nedeniyle kimi zaman öğretmenlerinin eve gelerek ders anlattığını dile getiren anne Önder, oğlunun genetik mühendisi olmak istediğini, başarısıyla bu hedefini de gerçekleştireceğine inandığını ve sonuna kadar arkasında olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.