Dolar
32.59
Euro
34.85
Altın
2,393.67
ETH/USDT
3,080.50
BTC/USDT
64,414.00
BIST 100
9,673.97
Yaşam

Postacılar 'mektup kardeşliği' için mesaide

PTT, unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için "Mektup Kardeşliği" projesi başlattı.

21.01.2018 - Güncelleme : 22.01.2018
Postacılar 'mektup kardeşliği' için mesaide

BİNGÖL  - Abdullah Çelik

Bingöl ve Van'da iki okuldaki öğrenciler arasından mektup arkadaşlığı köprüsü kuruldu.

PTT, teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yeni kitle iletişim araçlarının kullanılmasıyla unutulmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlandırılması için "Mektup Kardeşliği" projesi başlattı.

Bu kapsamda Bingöl ve Van'da pilot seçilen iki okuldaki öğrenciler arasından "mektup arkadaşlığı köprüsü" kuruldu.

Bir süre önce Bingöl'deki özel bir okulda eğitim gören 80 öğrencinin Van’daki öğrencilere gönderdiği mektuplara karşılık oradaki akranlarının gönderdiği mektuplar geldi.

Söz konusu mektuplar, okula gelen postacı tarafından sahiplerine ulaştırıldı. Öğrenciler akranlarından gelen mektupları heyecanla açıp okudu.

Mehmetçik'e mektup

PTT Başmüdürü Abdullah Taşdelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaybolmaya yüz tutmuş mektuplaşma ve özel günlerde tebrik kartını yeniden canlandırmak için kampanya başlattıklarını söyledi.

Teknoloji çağının insanları birbirinden uzaklaştırıp yabancılaştırdığı bir dönemde, teknolojiyle barışık olmanın ancak sosyal ve insani ilişkilerin canlı tutulmasıyla mümkün olacağını işaret eden Taşdelen, mektuplaşma ve tebrik kartı göndermenin bu ilişkilerin yeniden yaşatılmasında büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu projeyle birbirini tanımayan öğrenciler arasında mektup arkadaşlığı kurulacağına işaret eden Taşdelen, mektuplaşmanın öğrencileri sevindirdiğini söyledi.

Taşdelen, kapsamını genişletme kararı aldıkları proje çerçevesinde merkeze bağlı Gökçeli Köyü İlkokulu'ndaki öğrencilerin de sınırda vatani görevini yapan askerlere mektup göndereceğini aktardı.

Sadece öğrenciler değil, genç ve yetişkinler arasında da mektup kardeşliğini geliştirmek istediklerini dile getiren Taşdelen, bu amaçla çalışma yürüttüklerini aktardı.

"Tanımadığımız kişilerle arkadaşlık kurduk"

Öğrencilerden Şevval Elçi, mektup arkadaşının yazdıklarını sevinçle okudu. Mektuplaşmanın güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Elçi, "PTT aracılığıyla Van'daki arkadaşlarımıza mektup gönderdik. Onlar da bize mektup gönderdiler. Bu sayede tanımadığımız kişilerle arkadaşlık kurduk. Mektuplaşmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın