политика

Коалициската Влада во Бугарија нема да поднесе оставка

Коалициската Влада во Бугарија нема да поднесе оставка

Коалициската Влада во Бугарија, каде што антивладините протести траат веќе 29 дена, одлучи дека нема да поднесе оставка

Агенда
Агенда на Турција и агенда во светот, програми на лидери и меѓународни активности на страницата за Агенда.
Предвремени избори во Северна Македонија: Затворени гласачките места, излезност 50, 86 проценти
15.07.2020

Предвремени избори во Северна Македонија: Затворени гласачките места, излезност 50, 86 проценти

„До 20:45 часот гласале 922.678 гласачи, или 50.86 проценти што значи очекуваме бројката да се зголеми уште за нешто за тие последни 15-20 минути", изјави Дерковски

Почнa тридневното гласање на предвремените парламентарни избори во Северна Македонија
13.07.2020

Почнa тридневното гласање на предвремените парламентарни избори во Северна Македонија

Денеска, на 13 јули, гласаат болните од Ковид-19 и лицата во самоизолација

Северна Македонија во пресрет на петтите предвремени парламентарни избори
06.07.2020

Северна Македонија во пресрет на петтите предвремени парламентарни избори

Остануваат уште некоку дена политичките партии да ги претстават своите изборни програми со кои ја бараат довербата од граѓаните

Андреј Пленковиќ прогласи победа на изборите во Хрватска
06.07.2020

Андреј Пленковиќ прогласи победа на изборите во Хрватска

„Нашата победа нѐ обврзува бидејќи имавме тежок мандат полн со искушенија зад нас, а предизвиците кои се пред нас се и поголеми", порача Пленковиќ

Парламентарни избори Хрватска: ХДЗ во предност, покажуваат анкетите
05.07.2020

Парламентарни избори Хрватска: ХДЗ во предност, покажуваат анкетите

Анкетата на „Ипсос" агенцијата која е спроведена на преку 21.500 граѓани покажува дека ХДЗ освојува дури 62 мандати, а Рестарт коалицијата во која водечка партија е СДП, 43 мандати