Избор од уредникот

Во рамките на активностите по повод месецот Мухарем (првиот месец од муслиманската лунарна година) во Старата скопска чаршија се делеше ашуре.

друго

Станува збор за тврдења на научници од „Harward T.H. Chan School of Public Health“, кои спровеле истражување на 5.000 деца кои на возраст од 8-та до 14-тата година присуствувале на верски обреди, самостојно или со членови на семејството

- Од зголемувањето на насилствата во Граѓанската војна во Сирија, досега, Иран како сојузник на режимот на Башар ал Асад, во оваа војна учествува со 120.000 странски терористи. Идлиб е опколен од три страни од 22 групи, позиционирани на 232 точки.