22 Ocak 2017•Güncelleme: 23 Ocak 2017
İSTANBUL - Murat Paksoy/Muhammed Enes Can
FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katılarak Sabiha Gökçen Havalimanını ele geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 28'i tutuklu 62 askerin yargılanmasına Silivri Ceza İnfaz Kurumlarının karşısındaki mahkeme salonunda başlandı.
İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 28 tutuklu ile 15 tutuksuz sanık katıldı.

Geniş güvenlik önlemleri alındı
Jandarma ekipleri, duruşmanın yapılacağı salonun çevresinde saat 07.00'den itibaren geniş güvenlik önlemleri aldı.
Yerleşkeye gelen araçlar ve içindeki yolcular kontrol noktalarında arandı. Güvenlik önlemleri kapsamında yerleşkeye giren kişilerin kimlikleri de kontrol edildi.

Duruşmayı çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da takip etti.
Ayrıca alanda, olası bir duruma karşı ambulanslar hazır bekletildi.

İddianame özetlenerek okundu
Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesinin karşısında oluşturulan duruşma salonunda, sanıkların kimlik tespitlerinin yapılmasının ardından iddianame özetlenerek okundu.
Davanın ilk gününde 5 sanık savunma yaptı
İddianame özetinin okunmasının ardından, tutuklu sanıklar Yüksel Özdemir, Yusuf Yaylaz, Serkan Bozkurt ve Selami Göktürk ile sanık uzman erbaş Yavuz Türk'ün savunmaları alındı.
Tank nişancısı olarak görev yaptığını anlatan tutuklu sanıklardan Selami Göktürk, savunmasında bölük komutanlarının talimatları doğrultusunda tatbikatta görevlendirildiğini savundu.
Sabiha Gökçen Havalimanına gittiklerini anlatan Göktür, "Havalimanına gittiğimizde vatandaşlar yolu kapatmıştı. Tankları geri döndürmek istedik lakin bu mümkün değildi. Çünkü etrafımız kalabalıktı. Daha sonra polisler geldi, teslim olduk." dedi.
Mahkeme heyeti başkanı, Göktürk’e, tabancayla intihar eden tank komutanı astsubay Ferhat Daş’ın orada bulunan vatandaşlarla veya harekatı yöneten yarbay Şakir Çınar’la tartışıp tartışmadığını sordu. Herhangi bir tartışma duymadığını söyleyen Göktürk, Ferhat astsubaydan akan kanın üstüne gelmesiyle bayıldığını aktardı.
Göktürk’ün savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.