Selami Küçükoğlu
21 Temmuz 2016•Güncelleme: 26 Temmuz 2016
İSTANBUL - Selami Küçükoğlu
Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde, Boğaziçi Köprüsü'ne giden ve vatandaşların şehit olmasına, yaralanmasına tanık olan Siirtli Mushap Karakoyun, tişörtündeki şehit kanıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Kısıklı'daki "demokrasi nöbeti"ne katıldı.
Elinde Türk bayrağı, üzerinde şehitler ile yaralananların kanının bulunduğu tişörtüyle darbe girişimine tepki gösteren Karakoyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine Boğaziçi Köprüsü'ne gittiğini belirtti.
Karakoyun, yaşananları şöyle anlattı:
"Ben gişelerin oradaydım. Bir itfaiye arabası vardı ve onun arkasında askerin bize sıktığı kurşunlardan saklanıp zaman zaman yere yatarak siper alıyorduk. Bizim orada tek amacımız vardı bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve geleceğimize sahip çıkmaktı."
"Darbe olsaydı kaos ortamında yaşayacaktık"
Yanındaki bazı arkadaşlarının şehit olduğunu, bazılarının ise yaralandığını dile getiren Karakoyun, yaralananların ve şehit olanların bir çoğunun kanın üzerindeki tişörte bulaştığını ve bu elbiseleri de hiçbir zaman yıkamayacağını söyledi.
Askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybedenleri asla unutmayacağını anlatan Karakoyun, "Onlar burada olmasalar da onların kanlarını taşıyan tişörtümle ben buradayım. Eğer darbe girişimi başarılı olsaydı bizler bugün evlerimizden dışarı çıkamayacak, kaos ortamında hayatımızı sürdürecektik. Darbe başarılı olsaydı hayatını kaybedenlerin sayısı daha fazla olacaktı. Şehitlerimiz içimizde yaşayacak ve bizler de alanlarda demokrasi nöbeti tutmaya devam edeceğiz." diye konuştu.