Afra Aksoy
14 Aralık 2015•Güncelleme: 14 Aralık 2015
KAHİRE
Arap Parlamentosu, Yahudi yerleşimcilerin, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının "Filistinlileri kışkırtmayı hedeflediğini" ifade ederek söz konusu baskınları kınadı.
Arap Parlamentosu Başkanı Ahmed el-Cervan, yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin, "İsrail işgal güçleri"nin desteğiyle, Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden baskınları kınayarak, "Bu baskınlarla, Filistinlilerin kışkırtılmasının hedeflendiği"ni ifade etti.
Mescid-i Aksa'nın zaman ve mekan olarak bölünmesi amacıyla düzenlenen İsrail saldırılarını, mevcut gergin ortam göz önüne alındığında "ateşe benzin dökmek" gibi olduğunu kaydeden Cervan, Filistin'de kutsal değerlere yönelik bu tür saldırıların önüne geçilmesi için uluslararası toplumu harekete geçmeye ve uluslararası kanunları uygulamaya çağırdı.
Muhabir: Afra Aksoy