İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran’dan füzelerin ateşlendiği ve hava savunma sistemlerinin İran füzelerini önlemeye çalıştığı belirtildi.
İsrail’in Aşdod (Askalan), Herzliya gibi Tel Aviv’in güneyindeki kentleri ile işgal altındaki Doğu Kudüs'te İran füzeleri nedeniyle sirenler çaldı.
İsrail’in Kanal 12 televizyonu, füzelerin hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ileri sürerek yaralanma bilgisinin bulunmadığını aktardı.
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan açıklamada, hava savunma sistemlerinin İran’dan atıldığı tespit edilen füzelerin önlenmesi için devrede olduğu belirtildi.
Misilleme tehdidi altındaki bölgelerde cep telefonlarına uyarı mesajları gönderilirken halktan bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalmaları istendi.
Hayfa kenti dahil İsrail’in kuzeyinde alarmlar çalarken ön uyarı mesajları gelmesine rağmen merkezde sirenler çalmadı.
İsrail ordusunun ilk belirlemelerine göre, İran’dan atılan az sayıda füze ya engellendi ya da açık alana isabet etti.
Öte yandan İsrail ordusundan yapılan bir başka açıklamada da, İran’dan atılan füzeleri önlemek için hava savunma sistemlerinin devreye girdiği bildirildi.
📍 Beytüllahim
— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) March 18, 2026
📍 Tel Aviv
📍 Kudüs
İran'ın İsrail'e fırlattığı füzeler birçok kentin semalarında görüntülendihttps://t.co/8anI1g3nzG pic.twitter.com/vwH6yiLrnw
Misilleme tehdidi altındaki bölgelerde cep telefonlarına uyarı alarmları gönderilirken halktan bir sonraki duyuruya kadar sığınaklarda kalması istendi.
İran misillemesi nedeniyle İsrail’in Lübnan sınırındaki yerleşimlerde sirenler çaldı.
İsrail acil yardım servisleri misilleme saldırıları sonrası ilk belirlemelere göre, misillemede ölen ya da yaralanan olmadığını bildirdi.
İran Ordu Sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Ekreminiya, devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuştu.
ABD-İsrail'in ülkesine açtığı savaş sonrası İran'ın karşılık vermesiyle "ABD'nin varlığına dayalı bölgesel düzenin çöktüğünü "söyleyen Ekreminiya, şunları kaydetti:
"Çünkü bu düzenin altyapısının çoğu yok edildi ve Amerikalılar buralardaki varlıklarını bile koruyamadılar. Arap ülkeleri de bunu anladı ve Allah'ın izniyle, savaştan sonra elbette Amerika'nın varlığı olmadan yeni bir bölgesel düzen kuracağız."
Tuğgeneral Ekreminiya, "saldırılara karşılık vermeye devam edeceklerini ve şehitlerin intikamını alacaklarını" belirterek, "Önümüzdeki savaş günlerinde daha modern silahlar kullanacağız." ifadelerini kullandı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, "Sadık Vaat 4 Harekatı"nın 62. dalgası kapsamında İsrail ve ABD hedeflerine yeni saldırılar düzenlendiğini duyurdu.
Açıklamada, "Bölgedeki tüm ABD üsleri, askeri toplanma noktaları ve Siyonist muharebe destek merkezleri çok başlıklı Hayberşiken, Emad ve Hac Kasım füzeleriyle hedef alındı. 62. dalga operasyonlarında, Siyonist rejimin ve suçlu Amerika'nın son derece gelişmiş savunma sistemleri ve uyarı sirenlerinin daha açılmadan çökmesinin ardından, Akka, Hayfa, Tel Aviv ve Birussebi'deki merkezler güçlü füzelerle imha edildi." ifadeleri kullanıldı.
ABD askerlerinin konuşlandığı Kuveyt'teki Ali Salim, Irak'taki Victoria, Katar'daki El-Udeid, Kuveyt'teki El Udeiri, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki El-Dafra, Ürdün'deki Muvaffak Salti, Bahreyn'deki Beşinci Filo ve Kuveyt'teki Arifjan üslerinin, "üçüncü kez, güçlü, çok başlıklı füzeler ve hassas güdümlü insansız hava araçlarıyla bombalandığı" aktarıldı.
Açıklamada ayrıca, ABD-İsrail saldırılarında Devrim Muhafızları Ordusu bünyesinde gönüllü güvenlik teşkilatı Besic üyelerinin şehirlerde kurdukları kontrol noktalarının hedef alınmasına da işaret edilerek, "Birkaç Besic üyesine terör saldırıları, milyonlarca Besic'den oluşan geniş deryayı sarsmadı. Aksine, düşman teslim olana ve zafere ulaşana kadar, savaş yoluna devam etme iradesini artırdı." denildi.
İran'dan yeni füze saldırısı başlatıldığının duyurulmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere bir çok kentte sirenler çaldı.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İran'dan ateşlenen füzelerin hava savunma sistemlerince önlenmeye çalışıldığı belirtildi.
İran misillemesinin ardından Tel Aviv başta olmak üzere İsrail'in merkezindeki birçok kentte sirenler devreye girdi.
İsrail'de yayın yapan Kanal 12 televizyonu, füzelerin önlenmesi esnasında ortaya çıkan şarapnel parçaları dahil ülkenin orta kesimindeki Gush Dan, Ramat Gan ve Petah Tikva bölgelerinde düşüş kaydedildiğini aktardı.
Bunun İran’ın sabah saatlerinde bu yana gerçekleştirdiği 4'üncü saldırı dalgası olduğuna işaret edilen haberde, atılan çok başlıklı füze ve önleme nedeniyle oluşan şarapnellerin araçlara ve bazı evlere zarar verdiği belirtildi.
İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı’ndan yapılan açıklamada, İran’dan atılan çok başlıklı füze nedeniyle Petah Tikva’da 3 kişinin hafif yaralandığı bildirildi. Yaralıların acil yardım ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldığı aktarıldı.
İsrail'in güneyini hedef alan misillemenin ardından Eilat kenti ile Ramon Havalimanı yakınlarındaki Be'er Ora yerleşiminde sirenlerin devreye girdiği basına yansıdı.
İsrail acil yardım servisi Kızıl Daut Yıldızından yapılan açıklamada ise ilk belirlemelere göre İran misillemesinde ölen ya da yaralanan olmadığı, hasar oluşmadığı belirtildi.
Öte yandan İsrail basını, ülkenin kuzeyine Lübnan'dan dronlar gönderildiğini aktardı.
Lübnan'dan gönderildiği belirtilen dronlar üzerine İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinin yanı sıra işgal altındaki Golan Tepeleri ile Celile bölgesinde sirenlerin çaldığı kaydedildi.
Hizbullah, 2 Mart'tan bu yana İsrail'in kuzeyini sık sık roket ve insansız hava aracı saldırılarıyla hedef alıyor.
İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda 3 özel uçağın İran'ın misillemeleri nedeniyle hasar aldığı belirtildi.
The Times of Israel gazetesinin haberine göre, havalimanı yetkilileri, İsrail'i dış dünyaya bağlayan en büyük havalimanı Ben Gurion'da park vaziyetindeki 3 özel uçağın füze saldırılarında hasar gördüğünü doğruladı.
Gazeteye konuşan İsrail Havalimanları Otoritesi Sözcüsü, "Bu sabah 3 özel uçak önleyici füze parçaları nedeniyle hasar gördü." ifadesini kullandı.
Haberde, bir uçağın İran füzelerinin önlenmesi sırasında havalimanına düşen parçalar nedeniyle ağır hasar alarak yandığı, diğer ikisinin ise hafif hasar gördüğü belirtildi.
İsrail'in Maariv gazetesi de füze saldırısı nedeniyle yanan uçağın fotoğrafını paylaştı.
ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta başlattığı saldırıların ardından İran, İsrail'i füze misillemeleriyle hedef alıyor.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
