'İsrail'in bizi çekmek istediği yere sürüklenmeyeceğiz'
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin halkına İsrail'in saldırılarına şiddet ve güç kullanarak karşılık vermemeleri çağrısında bulundu.
Qays Abu Samra, Said İbicioğlu
08 Ekim 2015•Güncelleme: 08 Ekim 2015
Ramallah
RAMALLAH
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde özel bir şirketin açılışında yaptığı konuşmada, "İsrail'in bizi çekmek istediği yere sürüklenmeyeceğiz, şiddet ve güç kullanmayacağız, biz barışa ve barışçıl gösterilere inanıyoruz. Bu bizim hakkımızdır ve bize saldırılar oldukça biz bu hakkımızı kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
"Biz kimseye saldırmıyoruz ancak onlarında bize saldırmasını istemiyoruz" diye konuşan Abbas, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girmesini istemiyoruz. Kardeşlerimizin ve orayı korumak adına çok zararlar görenlerin Mescid-i Aksa'yı korumasını istiyoruz. İsrail hükümetine kutsallarımızdan uzak durun diyoruz" ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.