ANKARA - Zemçi Somuncu/Atıf Özbey
Hasan El Benna ve Müslüman Kardeşler Sempozyumu'na katılan yabancı tebliğciler Suriye, Arap Baharı ve bölgesel gelişmeler konusunda AA'nın sorularını cevaplandırdı
Ankara'da düzenlenen Hasan el Benna ve Müslüman Kardeşler Sempozyumu'nda AA'nın sorularını cevaplandıran Suriye Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Prof. Dr. M. Münir Gadban, "1963'te Baas partisi iktidara geldiğinde mezhep çatışmasıyla ilgili hiçbir durum mevzu bahis değildi. Ancak Baas rejimi bir mezhebi örgütledi ve halka karşı kışkırttı. Bizim en başından itibaren tüm mezhep ve etnik gruplar arasında işbirliği geliştirme yönünde bir komisyon çalışmamız var" dedi.
Gadban, Suriye'deki mücadelede, Arap Baharı sürecinde hayatlarını kaybedenlere kıyasla en çok çocukların ve kadınların şehit olduğunu söyledi.
Suriye Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Musa İbrahim el-İbrahim, "Esed rejiminin düşmesine zemin hazırlayacak bütün unsurlar Suriye'de mevcuttur ve yetkinleşmiştir. Allah'ın izniyle de düşecektir. Halk bu rejim karşısında gösterilerini sürdürerek direnmeye devam etmektedir. Eli bu kadar kana bulaşmış olan rejimin aklen ve reel olarak devam etmesi mümkün değildir" diye konuştu.
Filistin'de bulunan Çağdaş Araştırmalar Merkezi'nin Başkanı Salih Lütfi Berie de İsrail hükümetinin kendilerine yönelik uyguladığı ayrımcılığı anlattı.