Ana içeriğe atla
  • Dünya

    Tayvan'da 6.1 büyüklüğünde deprem

    Tayvan'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremde 20 kişi yaralandı.
    27 Mart 2013
    Tayvan'da 6.1 büyüklüğünde deprem

    TAIPEI
    Merkezi Meteoroloji Bürosu'ndan yapılan açıklamada, merkez üssü başkent Taipei'ye 250 kilometre mesafedeki Nantou kentinde meydana gelen depremin derinliğinin 15 kilometre olduğu kaydedildi.

    Başkent Taipei ve adanın genelinde hissedilen deprem çok sayıda binanın sarsılmasına neden oldu. İtfaiye, 20 kişinin çoğunlukla düşen maddeler nedeniyle yaralandığını açıkladı.

    Bu arada deprem nedeniyle bir evde oluşan gaz sızıntı yüzünden yangın çıktığı bildirildi.  Yetkililer, başkentin güneyindeki Nantou'da ise birkaç okulun duvarlarında çatlakların meydana geldiğini kaydetti.

    Tayvan'da 1999'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremde yaklaşık 2 bin 300 kişi hayatını kaybetmişti.

    Haberi Paylaş

    Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

    Abonelik İşlemleri