ANKARA - Merve Özlem Çakır
Anayasa Mahkemesi, oda ve borsalarda üst üste 2 dönem yönetim kurulu veya meclis başkanlığı yapmış olanların, aradan 2 seçim dönemi geçmedikçe aynı göreve yeniden seçilemeyeceklerine ilişkin kanun hükmünü iptal etti.
Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hisarcıklıoğlu, kararın, oda ve borsa seçimlerinde rekabeti azaltmayacağını, daha da arttıracağını belirterek, seçime girme kısıtlamasının kalkmasının, oda ve borsa başkanlarının değişimine engel olmadığını dile getirdi.
Hisarcıklıoğlu, 2009 yılında yapılan seçimlerde oda ve borsa yönetim kurulu başkanı ile meclis başkanlarının yüzde 57'sinin değiştiğini ifade ederek, ''Değişim geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de olacak'' dedi.