Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde çıkan ot yangını, havadan ve karadan müdahale sonucu kontrol altına alındı.
Yusuf Soykan Bal, Zehra Tekeci Eser,Semih Erdoğdu
20 Temmuz 2026•Güncelleme: 20 Temmuz 2026
Fotoğraf: Raşit Aydoğan / AA
ANKARA
Uğur Mumcu Mahallesi 1649 Sokak'taki otluk alanda, henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ekipleri ve helikopter sevk edildi.
Geniş alanda devam eden yangın, ekiplerce havadan ve karadan müdahale sonucu yaklaşık 2,5 saatte kontrol altına alındı.
Ayrıca, yangın çıkan bölgeye yakın bir akaryakıt istasyonuna alevlerin sıçramaması için ekiplerce güvenlik önlemi alındı.
Bölgede havadan ve karadan yapılan soğutma çalışmaları ise devam ediyor.
Yangının başlama anına ilişkin görüntü ortaya çıktı
Ot yangınının çıkış anına ilişkin görüntüler güvenlik kamerasına yansıdı.
Bölgedeki bir sitenin güvenlik kamerasına yangının çıkış anına ilişkin görüntüler yansıdı. Görüntülerde, bir kişinin çakmakla otluk alanı farklı yerlerinden tutuşturduğu görülüyor.
Yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 41 yaşındaki Serkan S. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "kundaklama" şüphesiyle gözaltına alındı.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.