ANKARA
İstanbul Beşiktaş'ta 37 polis ile 7 sivilin şehit olduğu terör saldırısına tüm yurtta tepkiler sürüyor.
Türkiye Kamu-Sen İstanbul Şube temsilcileri, polis ve adliye muhabirleri, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ve çeşitli liselerden gelen öğrenciler saldırının yapıldığı Şehitler Tepesi’ne çiçek bırakıp dua etti.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ve dernek üyeleri, Beşiktaş'taki terör saldırısını kınadı.
Demircan, Toprak ve dernek üyeleri ile saldırının gerçekleştiği yere gelerek, karanfil bıraktı.
Ankara Üniversitesi öğrencileri, İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe katılan öğrenciler, güvenliği sağlayan polislere karanfil verdi.
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan öğrenciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atarak yürüyüşe geçti. Öğrenciler, "Bu vatan toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır." yazılı pankart açtı.
Tüm Anadolu Araç Kiralamacıları Derneği (TAKDER) üyelerince, terörü lanetlemek amacıyla oluşturulan konvoyla Cumhurbaşkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünden geçiş yapıldı.
Beşevler'de toplanan TAKDER üyeleri, Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla konvoy oluşturarak önce Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Ankara Emniyet Müdürlüğü önüne gitti. Burada, araçlarından inen dernek üyeleri polislere başsağlığı diledi.
İstanbul Şişli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, saldırının gerçekleştiği yere karanfil bıraktı ve terör saldırısını lanetledi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı. Güven, "PKK, DEAŞ, FETÖ/PDY, adı ne olursa olsun tüm terör örgütleriyle mücadelemiz bir tek terörist kalmayana kadar sürecek ve hain örgütlere hak ettiği ders verilecektir." açıklamasında bulundu.
Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, yaptığı açıklamada, "Sonları gelene, kökleri kuruyana kadar bu işe devam edeceğiz." dedi.
Kütahya'da, İstanbul'daki terör saldırısında şehit olan polisler ve yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Karagöz Camisi'nde öğle namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazında, cami cemaati ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri saf tuttu.
Edilen duanın ardından, sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Dumlupınar Üniversitesi Yükseköğretim Koordinatörlüğü Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Gök, bu terör saldırılarının, ülkenin her ferdine yönelik yapıldığını söyledi.
Ege Bölgesi'ndeki 30 dernek, vakıf ve federasyonun oluşturduğu Ege Bölgesi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu da İstanbul'daki terör saldırısını kınarken, İzmir'deki bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri de saldırıda şehit olanların anısına lokma döktürdü.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar. Her zaman polisimizin yanındayız." dedi.
Yazıcı ve beraberindeki heyet, İstanbul'daki terör saldırısında polislerin şehit olması nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne taziye ziyaretinde bulundu.
Yazıcı, burada Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile Çevik Kuvvet Şube Müdürü Yılmaz Ergan'dan, faaliyetlerine ilişkin bilgi aldı.
Ziyarette, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Abdurrahim Boynukalın, AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile diğer yetkililer de hazır bulundu.
Bitlis'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de İstanbul'daki terör saldırılarını lanetledi.
Iğdır ve Siirt'te terör saldırısını protesto etmek amacıyla "Teröre Lanet, Polise Destek" yürüyüşü düzenlendi.
Siirt'te İstanbul'daki terör saldırısına tepki için "Teröre lanet, polise destek" yürüyüşü düzenlendi.
Diriliş Başkanları Derneğince organize edilen programda Güres Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında bazı sivil toplum kuruşu temsilcisinin de yer aldığı grup, eski hükmet konağına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.
Şırnak Şehit Gazi ve Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, il binasında 6 derneğin katılımıyla düzenlenen basın açıklamasında, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Güngör, saldırının tek hedefinin ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliğine darbe vurmak olduğunu kaydetti.
Siirt'te özel bir okulda okuyan öğrenciler, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla kentte kontrol noktalarında görev yapan güvenlik güçlerine moral ziyaretinde bulundu.
Öte yandan Mardin Midyat ilçesinde Midyat Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu ve 75. Yıl İMKB Ortaokulu öğrencileri, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'a taziye ziyaretinde bulundu.
Yozgat’ta 36 dernek, vakıf, sendika ve federasyonun oluşturduğu Yozgat Sivil İnisiyatif Platformu, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.
CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu, düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınadı.
PKK terör örgütünün gerçekleştirdiği kalleş saldırıda 44 vatandaşın şehit düştüğünü dile getiren Karasu, "Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnsanlığa karşı apaçık suç işlenen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz." diye konuştu.
Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, İstanbul'daki terör saldırısını kınayarak, "Bu alçak terör örgütlerine ve destekçilerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğiz." dedi.
Zileli ve üyeler, daha sonra Üçlerbey Karakolu'na geçerek polis memurlarına baş sağlığı diledi ve karanfil verdi.
Sivas Vali Aydın Güçlü İlkokulu ve Danişment İlk/Orta Okulu öğrencileri, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek polis ağabeylerine moral verdi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
