İZMİ - Emre Umurbilir
'Buz Devri 4: Kıtalar Ayrılıyor (Ice Age: Continental Drift)' filmi, gösterime girdiği ilk 3 günde topladığı seyirciyle, son yıllarda Türkiye'de en iyi açılış yapan animasyon filmi oldu.
AA muhabirinin Box Office Türkiye'nin 2005 yılından günümüze ilk üç günden oluşan açılış rakamları verilerinden derlediği bilgiye göre, hayranlarının merakla beklediği serinin dördüncü filmi, 29 Haziran'da 268 kopyayla vizyona girdi. İlk 3 günde 259 bin 671 kişinin izlediği film, 2 milyon 837 bin lira hasılat elde etti.
Yönetmenliğini Steve Martino ve Michael Thurmeir'in yaptığı, Manny, Diego ve Sid'in, kendilerini diğerlerinden ayıran afetten sonra sürüklendikleri bir kıtada başlarına gelenlerin beyaz perdeye taşındığı film, böylece son yıllarda Türkiye'de en iyi açılış yapan animasyon filmi oldu.