BATUM
Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Volkan Berker, Anadolu Ajansı'nın (AA) Rusça yayın projesi ile ilgili olarak, ''Anadolu Ajansı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan'da ticaret yapan iş adamlarının bilgiye ulaşacağı, sesini duyuracağı doğru ve hızlı bir adres olacak'' dedi.
Berker, yaptığı açıklamada, Batum'un son dönemlerde ticaret alanında yıldızı parlayan bir kent olduğunu belirterek, Türk iş adamlarının üretim ve iş ilişkilerini bu şehirde geliştirebileceğini vurguladı.
Batum'da Türkçe'nin yaygın olmadığına dikkati çeken Berker, ''Türk iş adamının yapacağı yatırımı bölgede anlatabileceği en etkin dil Rusça. Bu nedenle tam da bu noktada ihtiyaç duyulan Rusça konusunda AA'nın yayın atağının her iki ülkeye ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Anadolu Ajansı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan'da ticaret yapan iş adamlarının bilgiye ulaşacağı, sesini duyuracağı doğru ve hızlı bir adres olacak'' dedi.
Batum'un turizm alanında hızla gelişen ve 1,5 milyar dolar ticaret hacmini geçmeye hazırlanan bir kent olduğunu belirten, Berker şunları söyledi:
''Ticaret hacmini her geçen gün artıran, yüksek kapasitesini henüz tam anlamıyla kullanamayan bu kentte AA'nın bilinirliğinin artırılması, yayın ağının geniş tutulmasının yanı sıra dil ayrıcalığı sağlanması takdir görecek bir projedir. Rusça'nın yaygın olduğu ülkelerde ve bölgedeki bilgilerin Türkiye'ye aktarılması ile Türkiye'deki gelişmelerin Rusça olarak duyurulacak olması, ülkeler arasındaki ticaret ve dostluk ilişkilerine ivme kazandıracaktır.''
Volkan Berker, AA'nın Türkiye'de gurur duyulacak çok önemli başarılara ve çalışmalara imza attığını, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ukrayna'da oluşturacağı yapılanmayla buralarda iş yapan Türk iş adamlarının da seslerini Türkiye'ye duyuracağını ifade etti.