ANKARA
Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı'nca (TÜKÇEV) düzenlenen, ''Nallıhan Kuş Cenneti 3. Foto Safari Yarışması''nda, Anadolu Ajansı foto muhabiri Mehmet Ali Özcan'ın fotoğrafı, 400 fotoğraf arasından seçilerek birinci oldu.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen törende, ''Nallıhan Kuş Cenneti 3. Foto Safari Yarışması''nda ödül kazananlara hediyeleri verildi.
Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mehmet Ali Özcan'ın fotoğrafı, 400 fotoğraf arasından seçilerek birinci oldu. Özcan, 2 bin liralık para ödülüne de layık görülürken, ikinci olan Adnan Menevşe'ye bin 500, üçüncülüğü elde eden Deran Atabey'e ise bin liralık çek verildi. Erman Kırankaya, Ali Ünal, Murat Toru, M. Serhat Gürsoy ve Taner Kıral da mansiyon ödülü aldı.
Yarışmanın seçici kurulunda bulunan AA Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tek de TÜKÇEV Özel Ödülü'nü kazanan yarışmacılara hediyelerini takdim etti.
Etkinliğe, TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Aslan, TÜKÇEV Genel Sekreteri Nevzat Ceylan, Nallıhan Belediye Başkanı Adnan Okur da katıldı.
Etkinlikte konuşan Ceylan, avcılığın bütün dünyada silahla yapıldığına dikkati çekerek, ''Biz bunu artık fotoğraf makinesiyle yapalım istedik. Yarışma, deklanşöre basarak fotoğraflarla o güzelim doğayı ölümsüzleştirmek amacıyla düzenlendi. 400 fotoğraf arasından seçilen 60 fotoğraf derece aldı'' dedi.
TÜKÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Aslan ise çevre duyarlılığını ve bilincini halka nakletmek ve çevrenin en büyük düşmanının cehalet olduğunu göstermek için eğitim çalışlamaları yaptıklarını söyledi.
Foto safariyi düzenleyerek doğa sevgisini, doğadaki dengeyi her yaştan insana anlatmak amacıyla faaliyetlerde bulunduklarını vurgulayan Aslan, vakfın 400 bin ton ambalaj atığını ekonomiye kazandırdığını ve çevreye temizlik açısından katkıda bulunduğunu kaydetti.