ANKARA
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, eşi Zeynep, kızı Asena, oğlu Oğuzhan Sözlü ve partililerle Adana Adliyesi'ne gelen Hüseyin Sözlü, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya'nın odasında mazbatasını aldı.
Gazetecilerin içeri alınmadığı mazbata töreninin ardından Sözlü ve beraberindekiler adliyeden ayrıldı.
Sözlü, adliye çıkışında yaptığı konuşmada, yaklaşık 10 günlük bir gecikmeyle mazbatasını aldığını belirtti.
Bunun için hukuki gerekçeler öne sürülebileceğini, ama bir sürpriz yaşanmadığını ifade eden Sözlü, şunları söyledi:
"Adana, Milliyetçi Hareket'in kurucu liderini milletvekili seçmişti. Adana, 1919'da Samsun'da yakılan bağımsızlık meşalesine ilk ateş veren yerdir. Adana, 2009 yılında yine belediye başkanlığını Milliyetçi Hareket Partisi'ne vermişti. Ama 2014 yılında seçimlerde kopartılan fırtınayı normal şartlarda anlamak mümkün değil. İktidar partisinin genel başkan yardımcıları, bakanları, Anayasa Komisyonu üyeleri, Başbakan Yardımcısı, çıktıkları her toplantıda Adana'da şaibe olduğunu ifade etmişlerdir. İl Başkanı, mikrofonu eline her aldığında ellerindeki tutanaklara göre, seçimi kendilerinin kazandığını iddia etmiştir. Ama bunların hiçbirini ispatlayamamıştır. Burada, hırsızlıktan tescilli olanların milli iradeyi çalma girişimleri yarım kalmıştır. İyi ki hukuk var, adaleti var. Hak tecelli etmiştir."
Manisa
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Cengiz Ergün ise partililerle Adliye Sarayı'na giderek, mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Ramazan Uçuk'tan aldı.
Manisa'nın ilk büyükşenir belediye başkanı olarak seçilmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ergün, herkese teşekkür ettiğini belirtti. Manisa'ya belediye başkanı olarak 5 yıl hizmet verdikten sonra, 5 yıl daha belediye başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Ergün, ile en güzel hizmetleri vermek için çaba göstereceklerini kaydetti.
Ergün şunları söyledi:
"Zamanımızı Manisa'ya ve Manisa'ya en güzel hizmetleri kazandırmak için, Manisalılar için harcayacağız. Buradan bunun sözünü veriyorum. Bizlere oy vermiş 355 bin kişiye, oy vermemiş tüm hemşehrilerimize ayırım gözetmeden en iyi hizmeti yapmanın mutluluğunu Rabbim nasip etsin. Bu bizim için gurur abidesidir. Emeği geçenlere Allah razı olsun.''
Eşi ve çocuklarına seçim sürecinde verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Ergün'ü, ilk olarak eşi Şeyda ile kızları Hande ve Merve tebrik etti.
Aydın
Aydın Adliyesi önünde partililer tarafından alkışlarla karşılanan Çerçioğlu'na mazbatasını alacağı İl Seçim Kurulu'na kadar CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, meclis üyeleri ve partililer eşlik etti.
Çerçioğlu'na mazbatasını teslim eden İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Dural Bilir, Aydın için hayırlı olmasını dileyerek, "Parti ayrımı yapmaksızın, dil, cins, ırk farkı gözetmeksizin tüm Aydın halkına, bizlere en iyi hizmetleri sunacağına olan inancımı belirtip tebrik ediyorum" dedi.
Çerçioğlu ise Aydın halkının kendine gösterdiğe güvene teşekkür etti. Görev süresi boyunca vatandaşlar arasında ayrım yapmadan hizmet edeceğini ifade eden Çerçioğlu, "30 Mart akşamı söylediğimi tekrarlıyorum, seçimler geride kaldı. Tüm belediye meclis üyelerimizle Aydın halkına 5 yıl boyunca hizmet vermek için AKP, MHP ve CHP'lisi olarak hep beraber çalışacağız. Tek amacımız var, Aydın halkına hizmet vermek. Geçen 5 yıllık sürede tüm vatandaşlarımıza adil ve eşit olduk, önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.
Mazbatasını aldıktan sonra adliyeden ayrılışında partililerin çiçek ve plaket verdiği Çerçioğlu, yürüyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına gitti, yol boyunca vatandaşları selamladı.