
Kılıçdaroğlu, "Türkiye, kendi bölgesinin lider ülkesi olacaksa, lider ülke gibi davranmalı" dedi.***
İSTANBUL
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvasını ziyaret etti. Yuvaya gelişinde müdire Emel Alanyalıoğlu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ayağına galoş geçirerek, ilk önce 0-2 Yaş Bebek Ünitesini gezdi.
Bebeklerle fotoğraf da çektiren Kılıçdaroğlu, onlara oyuncak dağıttı. Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek geçtiği 0-6 yaş Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdi.
Türkiye'nin dış politikası
Ziyaret sonrası basın mensuplarının güncel konulara ilişkin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, emekli Büyükelçi İnal Batu'nun, "Baas rejimine yakınlık duymak CHP'ye yakışmaz" dediğinin hatırlatılması üzerine, bütün ülkelere, Ortadoğu halklarına özgürlük ve barış gitmesini istediklerini söyledi.
CHP'nin hiçbir ülkenin yönetimine ve rejimine destek vermediğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Konunun saptırılmaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, kendi komşusunun içişlerine karışmamalı. Tehdit ve şantaj söylemleri geliştirmemeli. Bu Türkiye'ye yakışmıyor. Türkiye, kendi bölgesinin lider ülkesi olacaksa, lider ülke gibi davranmalı ve buna uygun politikalar geliştirmeli. Elbette ki o ülkelere karşı gözü kapalı olmamalı, elbette ki o ülkelerdeki sorunları, izlememek gibi bir tutum takınmamalıdır. Ülkenin içişlerine bakmalı, tutumunu takınmalı, söylemini geliştirmeli ama bunun Türkiye'ye yakışır bir tarzda olması lazım."