TBMM
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Hükümet'in, Suriye konusundaki politikalarını da eleştirerek, ''Komşularla sıfır sorun'' denilen noktada, ''sıfır komşu'' politikasına gelindiğini ileri sürdü.
Vural, şöyle devam etti:
''Hani Ortadoğu'da Türkiye kural koyucu olacaktı? Sen, desteklediğin muhaliflere bile söz dinletemez hale geldin. Maalesef Türkiye, Suriye konusunda giderek yalnızlaştı. Türkiye, 'komşularla sıfır sorun' politikasında başarısız oldu. Dışişleri Bakanı da itiraf ediyor, 'Başarısız olduk' diyor. Bugün Türkiye, Suriye ve bu coğrafya üzerinde gücünü kullanamaz hale gelmiştir.''
Vural, ''Yanlış politikalar nedeniyle Türkiye'nin etkinliği ortadan kalkmıştır. Türkiye, oradaki iç savaşın tetikçiliğini yapan bir ülke konumuna düşürülmüştür'' diye konuştu.
KPSS ile ilgili iddialar
KPSS ile ilgili iddiaları da değerlendiren Vural, çok sayıda kişinin, haksızlığa uğrayacakları yönünde endişeli olduğunu, bu endişenin giderilmesi gerektiğini söyledi. ÖSYM'nin bu konudaki açıklamasının tatmin edici olmadığını belirten Vural, ''KCK, KPSS'ye kadar girmiştir. Kullandıkları jokerlerle devletin belli kurumlarına adam yerleştirme operasyonu yapılmıştır. Hükümet, bu jokerlerin kimlerin yerine sıva girdiğini bulup işlem başlatması gerekiyor. Sınav konusundaki şüpheler ortadan kaldırılmalı'' dedi.