Sağlık Bakanlığı, sigara bırakma konusundaki yoğun çabalar neticesinde sigara içenlerin sayısında büyük bir düşüş olduğunu bildirdi.***
TBMM
Sağlık Bakanlığından verilen bilgi şöyle:
''Ülkemizde yürütülen Tütün Kontrolü Ulusal Programı kapsamında 278 adet Sigara Bırakma Polikliniği açılmıştır. Polikliniklere sigara bırakmak için müracaat eden kişilerden ilaç tedavisiyle sigarayı bırakması uygun görülen kişilere 360 bin kutu sigara bırakma ilacı hekim kontrolünde dağıtılmış ve takipleri gerçekleştirilmiştir. Ayrıca ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı 27 Ekim 2010 tarihinde faaliyete geçmiş ve bir yıllık dönemde yaklaşık 2 Milyon çağrı almıştır.
Sigara bırakma konusundaki yoğun çabalar neticesinde sigara içenlerin sayısında büyük bir düşüş olmuş ve yaklaşık 2,2 milyon kişi sigarayı bırakmıştır.
Gerek bilimsel kuruluşlarla gerçekleştirilen saha araştırmaları, gerekse polikliniklere ve bırakma hattına yapılan başvurular sigara içenlerin sayısındaki ciddi düşüşü teyit etmektedir.''