
Kamu kurum iskontolarının artırılması sonrasında ilaç sıkıntısının giderilebilmesi için bürokratlar, sektör temsilcileriyle biraraya geliyor. ***
ANKARA - Yeşim Sert Karaaslan
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar başkanlığında yapılacak görüşmede, mağduriyetin ortadan kaldırılması için alınacak tedbirlere ilişkin görüşler sektör temsilcilerine iletilecek ve en fazla bir hafta içinde kritik ilaçlarla ilgili bir sonuç alınarak vatandaşın mağduriyeti giderilecek.
SGK Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Karaşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde gündemde yer alan ilaçta kamu iskontosunun artışı ve ilaç sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Sektöre, belirlenen global bütçeye göre ''bahane bulunmadan'' ilaçların temin edilmesi gerektiğini ifade ettiklerini dile getiren Karaşen, ''Devlet olarak biz, global bütçe aşıldığı takdirde ise bunun gereğini yaparak tedbirleri alacağımızı' söyledik'' dedi.