ELAZIĞ
Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, deplasmanda Elazığspor'u 1-0 yendi.
3. dakikada Selçuk İnan'ın pasında topla buluşan İzet Hajrovic, kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Ivesa'nın müdahalesiyle top auta çıktı. Hajrovic'in yerde kaldığı pozisyonun ardından Galatasaraylı futbolcular penaltı itirazında bulundu. Hakem Barış Şimşek oyunu devam ettirdi.
10. dakikada Mehmet Nas, Galatasaray defansından gelen topu kafayla Batuhan Karadeniz ile buluşturdu. Batuhan topu daha müsait durumdaki Sane'ye gönderdi. Sane'nin aşırtma vuruşunda Muslera gole engel oldu.
21. dakikada Elazığsporlu Bilica, orta sahada topla buluştu. Kaleci Muslera'nın önde olduğunu gören Bilica uzak mesafeden topu kaleye gönderdi. Top, kalenin üstünden az farkla auta gitti.
24. dakikada Selçuk'un ara pasında ev sahibi ekibin defansı Burak Yılmaz'dan önce topa müdahale etti. Dönen topla buluşan Sneijder'in ortaladığı meşin yuvarlağa Selçuk İnan vurdu. Burak Yılmaz, önüne gelen topa dokunarak ağlara gönderdi. 0-1
26. dakikada sağ kanattan Tanju Kayhan'ın yaptığı ortaya kaleci Muslera elleriye müdahale etti. Oyun alanı içinde kalan topa Deniz Yılmaz vurdu. Chedjou kaleye giden topu engelledi.
29. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Batuhan Karadeniz'in şutu Semih'ten sekti. Kaleye giden topu, Muslera güçlükle kornere çeldi.
43. dakikada Yekta'nın ara pasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın vuruşunda kaleci Ivesa golü önledi. Dönen topa Schneider vurdu, top üstten auta çıktı.
45. dakikada orta sahada topla buluşan Sneijder, kaleci Ivesa ile karşı karşıya kaldı. Sneijder'in ceza sahası ön çizgisindeki şutunda Ivesa golü önledi.
51. dakikada Elazığspor atağında sağ kanattan Tanju'nun ortasında Batuhan kafayla vurdu. Muslera meşin yuvarlağı kontrol etti.
53. dakikada ev sahibi ekibin atağında defanstan dönen topla buluşan Deniz Yılmaz'ın şutunda kaleye giden topu Chedjou kafayla uzaklaştırdı.
68. dakikada ceza alanı önünde topla buluşan Selçuk İnan'ın şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı gitti.
69. dakikada Elazığspor atağında sağ kanattan Tanju'nun ortasında Sane topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak, auta çıktı.
73. dakikada Semih'in pasında topla buluşan Burak Yılmaz, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Burak Yılmaz'ın şutunda top direğin yanından dışarı gitti.
77. dakikada Sneijder ceza sahası dışından sert vurdu. Top az farkla auta çıktı.
80. dakikada serbest vuruşta Tello topu Çağlar'ın önüne bıraktı. Çağlar'ın sert şutunda defans topu uzaklaştırdı.
83. dakikada Tello'nun ceza alanı dışından sert şutunda top direkten döndü.
Karşılaşma, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
"Altın değerinde 3 puan aldık"
Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, galibiyeti hak ettiklerini düşündüğünü söyledi.
Golü bulduktan sonra daha fazla gol bulmaları gerektiğini, pozisyonlara da girdiklerini anlatan Mancini, ''Benim burada kafama takılan Türkiye'de acaba hep böyle mi kurallar'' dedi.
Bir gazetecinin ''Hajrovic'in pozisyonu mu için böyle söylediniz?'' demesi üzerine Mancini, ''O kadar net bir pozisyondu ki bence Ankara'dan falan da görülmüştür. Bence 1 değil, 2 kırmızı kart ve penaltı gösterilmesi gereken bir pozisyondu'' diye cevap verdi.
Elazığsporlu Tanju'nun gördüğü kırmızı kartın sorulması üzerine ise Mancini, ''Çok net gördüm ben de. Sarı değil direkt kırmızı kartlık bir pozisyondu. Çok duran top verdik ama diğer konularda rakibin çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Her şeyden önemlisi altın değerinde bir 3 puan aldık'' yanıtını verdi.
"İstediğimiz golü bulamadık"
Elazığspor Teknik Sorumlusu İrfan Saraloğlu ise mutlak kazanmak istedikleri bir maçı kaybettiklerini belirtti.
Maçta çok arzulu, istekli olduklarını ancak karşılaşmanın ilk yarısında yaptıkları bireysel hatalardan dolayı mağlup duruma düştüklerini anlatan Saraloğlu, şunları söyledi:
''Maalesef son vuruşları istediğimiz şekilde yapamadık. Top da çok bizim lehimize çakmadı doğrusu. Direkten dönen top maalesef bizden yana değildi. Maçın genelinde çok üstün oynadık ama istediğimiz golü bulamadık. Maçta kırmızı kart görmemiz bize çok ağır geldi. Buna rağmen oyuncularımız mücadeleyi bırakmadı. Önümüzde 3 tane maç var. Matematiksel olarak ligde kalma ihtimali var, inancımız da var. Kalan maçlara hazırlanıp, kazanmaya çalışacağız.''