İZMİR - Ayten Aydın
Rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Çanakkale Boğazı'nın tarihte ilk kez boydan boya yüzerek geçişini de kapsayan, dünyanın en uzun ''ultra maratonu'' rekorunu, arkadaşlarıyla birlikte kırmak ve Türkiye adına tescil ettirmek için yerel yönetimlerden destek talep etti.
Açık deniz yüzme rekorlarına sahip olan Adanalı yüzücü Sunaçoğlu, kendilerine ''Türk Ironman Grubu'' adını veren çeşitli branşlardan sporcu arkadaşlarıyla birlikte hazırladığı ''Kimsesiz Çocuklara Olimpiyat Yolunda İlk Adım'' adlı projeyle, hem tarihte Çanakkale Boğazı'nı boydan boya yüzerek geçen sporcu olmayı hem de Kocaeli-Çanakkale-İzmir arasındaki yaklaşık 750 kilometrelik mesafeyi bisiklet, yamaç paraşütü, yüzme, koşu ve yürüyüşle geçerek dünyanın en uzun ''ultra maratonu'' rekorunu kırmayı hedefliyor.
''Kimsesiz Çocuklara Olimpiyat Yolunda İlk Adım'' adlı proje ile gerçekleştirilecek ''Ultra Maraton'' rekor denemesinin, Kocaeli, Çanakkale ve İzmir arasındaki yaklaşık 750 kilometrelik parkurda 5-9 Eylül tarihleri arasında yapılması planlanıyor.