ŞANLIURFA
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Anadolu Ajansının (AA) 95. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, AA'nın Atatürk'ün talimatıyla 1920 yılında kurulduğunu anımsattı.
Güçlü demokrasilerinin en önemli unsurlarının başında basının geldiğini belirten Çelik, AA'nın bir asra yakın tecrübe ve birikimiyle habercilik alanında önemli çalışmalar yaptığını bildirdi.
AA'nın ülke ve dünya medyası için önemli bir kuruluş olduğuna işaret eden Çelik, şunları kaydetti:
"Anadolu Ajansı yurt içi ve yurt dışında oluşturduğu geniş haber ağıyla Türkiye'nin sesini dünyaya duyuruyor. Milli kurumlarımızdan biri olan Anadolu Ajansı sürekli gelişiyor ve dönüşüyor. Teknolojiyi çok iyi şekilde kullanıyor. Anadolu Ajansı haber akışı konusunda son derece önemli mesafeler katetti. AA'nın 95. yılının nice 95 yıllara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm Anadolu Ajansı çalışanlarına da başarılar diliyorum."
Muhabir. Rauf Maltaş-Mehmet Akif Parlak