SARAYBOSNA
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Uluslararası Burç Üniversitesi'nde düzenlenecek Uluslararası Yabancı Dil Sempozyumu kapsamında, ''AA objektiflerinden Türkiye ve Bosna-Hersek'in güzellikleri'' konulu fotoğraf sergisi açılacak.
Türk girişimciler tarafından 2008 yılında Saraybosna'da açılan Uluslararası Burç Üniversitesi'nde yarın başlayacak ve dünyanın birçok yerinden önemli dil bilimcinin katılacağı sempozyum kapsamında, AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü ile Burç Üniversitesi Rektörlüğü ortak fotoğraf sergisi açacak.
Bosna-Hersek ve çevresindeki ülkelerle Türkiye'nin çeşitli yerlerinin doğal güzelliklerinin yer aldığı 50 fotoğraftan oluşan serginin açılışı, Uluslararası Burç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Padem ile AA Balkanlar Bölge Müdürü Ömer Çetres tarafından yapılacak.
Yaklaşık 10 gün açık kalacak sergiyi, sempozyum için gelecek konukların yanı sıra üniversitenin öğrencileri ve Saraybosnalılar da gezme şansı elde edecek.
''AA objektifinden Türkiye ve Bosna Hersek'in güzellikleri'' adlı serginin açılışı daha önce de Anadolu Ajansı'nın Balkanlar Bölge Müdürlüğü'nün 11 Mart'ta yapılan resmi açılışı kapsamında Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından Saraybosna'daki Türk Kültür Merkezi'nde açılmıştı.