ANKARA
ABD'nin ABD Büyükelçiliği'nin Paris Caddesi'ndeki 2 Nolu personel girişi nizamiyesinde patlama meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği kapıda büyük çapta hasar oluştu.
Olay yerinde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Muammer Güler, patlamada canlı bomba ile güvenlik görevlisi 1966 doğumlu Mustafa Akarsu'nun hayatını kaybettiğini, 2 güvenlik görevlisinin ise ayakta tedavi edildiğini bildirdi. Saldırıda, Didem Tuncay isimli, 1974 doğumlu kadının ağır yaralandığını belirten Güler, Tuncay'ın gözüyle ilgili problem olduğunu ifade etti.
Diğer büyükelçilikler önlemleri artırdı
Patlamanın ardından, bölgeye güvenlik şeridi çekilirken, olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Bomba uzmanı ekipleri, incelemelerde bulundu. Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, patlamanın yaşandığı yerde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevredeki diğer büyükelçiliklerde de güvenlik önlemleri artırıldı.
Patlamanın ardından Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay, Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili ve diğer ilgililer, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Türk polisiyle yakın bir çalışma içindeyiz
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, patlamayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, hasar ve kayıpların tam değerlendirmesini yapmak ve soruşturmaya başlamak için Türk polisiyle birlikte yakın çalışma içinde olduklarını kaydetti.
Türk yetkililere minnettarız
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de telefonda görüşen ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, acil bir şekilde gelişmelere cevap verdikleri için Türk yetkililere minnettar olduklarını belirtti.
Saldırı ABD basınında
Saldırı, Washington Post, FOX News ve ABC News'in de internet sitelerinin ilk haberlerinden biri oldu.
Gazete ve Tv'lerin internet siteleri haberlerinde, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile Türk yetkililerin açıklamalarına yer verdi.