17 Ekim 2017•Güncelleme: 17 Ekim 2017
ARDAHAN
Ardahan'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Ardahan-Posof yolunda ulaşım sağlanmaya başlandı.
Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, kapanan Ardahan-Posof yolunun, karla mücadele çalışmalarının ardından yeniden ulaşıma açıldığı belirtildi.
Bununla birlikte kentteki tüm yollarda genişletme amaçlı karla mücadelenin sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, çalışmalar sırasında, kara saplanarak ya da kayıp yoldan çıkarak mahsur kalan 19 aracın da kurtarıldığı belirtildi.
Yollardaki kar ve buzlanma nedeniyle sürücülerin tedbirli olması gerektiği vurgulanan açıklamada, özellikle Ardahan-Posof ve Ardahan-Şavşat yollarını kullanacakların, araçlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurması istendi.
Yeni ve sulu kar olması nedeniyle ağırlığa dayanamayan birçok ağaç dalı kırıldı.
Muhabir: Günay Nuh