ANKARA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonucuna göre ataması yapılacak 7 bin 746 özürlünün, Ankara Ticaret Odası Kongre Salonu'ndaki Memur Yerleştirme Töreni'ne katıldı.
Ataması yapılan engellileri kutlarken, ataması yapılamayanların da üzülmemesini isteyen Erdoğan, "Kamuda ne kadar yüzde 3'e tekabül eden engelli ihtiyacı varsa bundan sonra bu engelli yerleştirmeyle ilgili kamudan biz bu tespiti yaptıktan sonra res'en bu imkanları başlatacağız. Yani Başbakan olarak bizim talimatımızla inşallah bu adımı atmak suretiyle belli bir periyotta buralar dolana kadar engelli kardeşlerim kamuda yerlerini almış olacak'' diye konuştu.
"Özürlü" ifadesi kaldırılacak
Özürlü ifadesine karşı olduğunu, yasada böyle yazdığı için kullandığını belirten Erdoğan, ''Ama inşallah yeni parlamento döneminde bu özürlü ifadesini kaldırarak, oraya engelliler ifadesini koyup kanunu bu şekilde değiştireceğiz'' diye konuştu.
Törende engelli Büşra Aydar şiir okudu
Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından salona girişinde kendisine şiir okuyan engelli Büşra Aydar'ı sahneye davet etti. Görevlilerin yardımıyla sahneye çıkan Aydar, kendisi için bir rüyanın gerçeğe dönüştüğünü söyledi.
''Benim için Başbakanımıza şiir okumak bir hayaldi'' diyen Aydar, okuma yazmayı okula gitmeden annesinden öğrendiğini belirtti. 19 yaşındaki Aydar, ilkokul, ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirdiğini ifade ederek, ''Hor görme'' isimli şiirini okudu. ''Şiir hayranı bir başbakan olarak şiirimi nasıl buldunuz'' diye soran Aydar'a Başbakan Erdoğan, ''Şiir okumada beni solladı, beni geçti. Onun için ben de şiir okuyuşuna hayran oldum. Ondan dolayı kendisini özellikle tebrik ediyorum'' diye yanıt verdi.