Zehra Aydın
27 Kasım 2015•Güncelleme: 28 Kasım 2015
ANKARA
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"ya göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde görülecek olan sağanak yağışların, gece saatlerinde Trakya ile Kuzey Ege kıyılarında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir'in batısı ve İzmir'in kıyı kesiminde) etkili olması bekleniyor.
Sabah saatlerinden itibaren ise yağışların İstanbul, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli ile Kütahya ve Bursa'nın batı ilçelerinde kuvvetli (21-50 mm), İzmir, Aydın, Muğla ile Balıkesir'in batı ilçelerinde de çok kuvvetli (51-75 mm) olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.
Muğla için çok kuvvetli yağış uyarısı
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, il genelinde sabah saatlerinden itibaren görülecek yağışların kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
Tahminler doğrultusunda yağışlar, akşam saatlerine kadar devam edecek. Kentte devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yerel olarak kuvvetli olacak.
Karadeniz Bölgesi yağışlı havanın etkisine giriyor
Öte yandan Samsun Meteoroloji 10'uncu Bölge Müdürü Murat Asar, Karadeniz Bölgesi'nin hafta sonundan itibaren yeni bir yağışlı havanın etkisi altına gireceğini bildirdi.
Asar, yaptığı yazılı açıklamada, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde yer yer karla karışık yağmur, yükseklerde ise kar şeklinde olmasının beklendiğini belirtti.
"Hava hızla soğuyacak"
Asar, 28 Kasım Cumartesi günü Samsun, Ordu ve Sinop'da 20, Kastamonu'da 14, Tokat'ta 18, Amasya'da 19 ve Çorum'da 16 derece olarak beklenen günlük en yüksek hava sıcaklıklarının hafta sonu azalacağını, hafta başında Samsun ve Ordu'da 15, Kastamonu'da 7, Tokat ve Amasya'da 13, Çorum'da 10 ve Sinop'ta 14 dereceye kadar düşeceğini kaydetti.
Muhabir: Zehra Aydın, Fatma Kalay, Durmuş Genç