ANKARA
Başkentte Mevlit Kandili dolayısıyla aralarında Hacı Bayram-ı Veli ve Kocatepe camilerinin de bulunduğu birçok camide mevlit okundu, dualar edildi.
Akşam namazından sonra Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlenen programa vatandaşlar, soğuk havaya rağmen yoğun ilgi gösterdi.
Caminin dolması nedeniyle yüzlerce kişi avluya serilen hasırlar üzerinde, soğuğa aldırış etmeden namaz kıldı ve İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polisler ile vatandaşlar için dua etti.
Kahramanmaraş'ta mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
Kahramanmaraş'ta Mevlit Kandili dolayısıyla Abdulhamithan ile tarihi Ulu Camisini dolduran vatandaşlar, Kuran-ı Kerim dinleyerek, dua etti.
Yatsı namazı sonrası, bazı camilerde düzenlenen mevlit programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Gaziantep'te vatandaşlar hep birlikte dua etti
Gaziantep'te Mevlit Kandili nedeniyle çok sayıda vatandaş camileri doldurdu.
Yatsı namazı vaktinde camilerdeki yerlerini alan vatandaşlar, namaz kıldıktan sonra hep birlikte dua etti.
Adıyaman'da pek çok camide dualar edildi
Adıyaman'da Yenipınar, Çarşı, Kap, Eskisaray camilerinin de aralarında bulunduğu pek çok camide mevlit okundu, dualar edildi.
Yenipınar Camisi'ndeki mevlite katılan Müftü Yardımcısı Süleyman Batugen, Mevlit Kandili hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Kılınan yatsı namazının ardından İstanbul'daki terör saldırısında şehit olanlar için dua edildi.
Mevlit programına katılan şehit babası Ramazan Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırılarını kınadığını söyledi.
Malatya'da şehitler ve tüm İslam alemi için dua edildi
Malatya Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili dolayısıyla tarihi Hacı Yusuf Taş Camisi'nde program düzenlendi.
Yatsı namazı öncesi vaaz veren İl Müftüsü Ümit Çimen, Hazreti Muhammed'den önceki dönemin cahiliye dönemi olarak adlandırıldığını belirterek, kainatın bir elçiye ihtiyaç duyduğu bir dönemde Hazreti Muhammed'in dünyaya teşrif ettiğini anlattı.
Kılınan yatsı namazının ardından Kuran-ı Kerim okundu, daha sonra da hatimlerin duası yapıldı.
Programın sonunda Müftü Çimen, İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitiren şehitler ve tüm İslam alemi için dua etti.
Kilis'te hatimlerin duası yapıldı
Kilis'te İl Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili dolayısıyla tarihi Ballı Camisi'nde program düzenlendi.
Namaz öncesi İl Müftüsü Mahmut Karatepe'nin verdiği vaazla başlayan programda, namazın ardından Kuran-ı Kerim okundu, hatimlerin duası yapıldı.
Programın sonunda Müftü Karatepe, İstanbul'daki terör saldırısında yaşamını yitiren şehitler ve tüm İslam alemi için dua etti.
Bursa'da Mevlit Kandili nedeniyle çeşitli programlar düzenlendi
Bursalılar Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili için tüm camileri doldurdu. Her kandilde olduğu gibi tarihi Ulu Cami ve Yeşil Camii, çevre illerden de gelenler nedeniyle adeta hınca hınç doldu.
Camileri dolduran vatandaşlar yatsı namazı öncesi okunan mevlid-i şerifi ve Kur'an-ı Kerim’i dinledi.
Bursa'da, Karabaş-i Veli Tekkesi'nde de Mevlit Kandili nedeniyle sema gösterisi yapıldı.
Adana'da çocuklar kandil programlarına ilgi gösterdi
Kullanım alanı açısından Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Sabancı Merkez Camisinde düzenlenen programa katılan vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.
Kentteki çoğu camide düzenlenen kandil programlarına kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.
Mersin'de vatandaşlar birçok camiye akın etti
Mersin'de, Mevlit Kandili programı için vatandaşlar Muğdat Camisi olmak kentteki birçok camiye akın etti.
Namaz sonrasında İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybeden polis ve vatandaşlar için de dualar edildi.
Hatay'da mevlit okundu
Kentin en önemli dini mekanlarından biri olan ve Anadolu'da inşa edilen ilk cami özelliğini taşıyan Habib-i Neccar Camisi'nde vatandaşlar namaz kıldı, Kur'an-ı Kerim ve mevlit okunan programa, kadın ve çocuklar da ilgi gösterdi.
Bazı vatandaşlar, avluya serilen halılar ve seccadeler üzerinde namazlarını kıldı.
Camiden çıkanlara kandil simidi ikram edildi.
Osmaniye'de şehitler rahmetle anıldı
Osmaniye'deki çeşitli camilerde Mevlit Kandili programı düzenlendi.
İl Müftüsü Ramazan Çortul, Enver-ül Hamit Camisinde İstanbul'daki terör saldırısında şehit düşenleri rahmetle andığını ve saldırıyı kınadığını söyledi.
Hudutlarda nöbet bekleyen asker ve şehir merkezlerinde görev yapan polis sayesinde camilerde ibadet edebildiklerini ifade eden Çortul, "O kardeşlerimizi hedef alanları lanetliyoruz. Allah onları ıslah eylesin, gafletten uyanmak nasip olmayacaksa da perişan eylesin. Sokaklarda dolaşan insanlarımızın, güvenliğimizi sağlayan polislerimizin ne suçu var, o kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz." diye konuştu.