TRABZON
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 21 Temmuz Cumartesi akşam saatlerinde gerçekleşen ''kasten yaralama, tehdit ve hakaret'' olayının tarafı olan bölge esnaflarından Aydın B'nin konuyla ilgili tahkikat çerçevesinde, ifadesine başvurulmak amacıyla usulüne uygun şekilde polis merkezine davet edildiği anlatıldı.
Aydın B'nin polislerce polis merkezine götürülmek istendiği belirtilen açıklamada, şunlar ifade edildi:
''Şahsın polis merkezine görevlilerimiz ile yaya olarak hareket halinde oldukları esnada Aydın B'nin yakınları olan şahıslarca ilgilinin polis merkezine götürülmesinin engellenmeye çalışıldığı, bu esnada sözlü ve fiili mukavemet uygulanması üzerine haber merkezi aracılığıyla bölgeden yardımcı ekip istendiği, karşılıklı yaşanan arbede esnasında istenmeyen ve asla tasvip edilmeyen olumsuzluklar da yaşandığı anlaşılmıştır.
Olayla ilgili olarak Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma açılarak devam ettirilmekte olup, idari yönden de konunun tetkiki ve gerekli disiplin işlemlerinin yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğünden (EGM) müfettiş talep edilmiştir.''