ANKARA
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte dün Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarla ilgili soruşturma başlattı.
Ankara Emniyet Müdürlüğünün ihbarının ardından başlatılan soruşturmanın, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasasına Muhalefet", "Polise Mukavemet" ve "Kamu Malına Zarar Vermek" suçlarından yürütüleceği bildirildi.
Çevreye zarar veren 73 kişi gözaltına alındı
Ankara Valiliği, Berkin Elvan'ın ölümü nedeniyle yapılan protestolarda çevreye zarar veren 73 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Berkin Elvan'ın vefatı nedeniyle Güvenpark'ta öğle saatlerine doğru toplanan sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların eylemlerini sonlandırıp dağılmalarına müteakip alandan ayrılmamakta ısrar eden bazı marjinal grupların Kızılay Meydanı ve bağlı ana arterleri kapattıkları belirtildi.
Göstericilerin, geçiş yapan vasıtalar ile kamu araçlarına cebir ve şiddet kullanarak zarar verdiğinin tespit edilmesi üzerine 73 kişinin güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığının kaydedildiği açıklamada, gözaltına alınanların adli işlemlerine cumhuriyet savcısı tarafından devam edildiğini bildirildi.
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Ankara'nın genel hayatını cebir ve şiddet kullanarak olumsuz etkileyecek, huzur ve güvenliği ortadan kaldıracak, şehrin dirlik ve düzenini bozacak hiçbir duruma izin vermemekte kararlı olduğumuzu belirtir; aziz Ankaralılara gösterdikleri duyarlılıkları, anlayışları ve her zaman ortaya koydukları aklıselim davranışlarından dolayı bir kez daha teşekkür ederiz."
Muhabir : Barış Kılıç/Eda Ünlü Özen