Metin Girgin
11 Mart 2016•Güncelleme: 11 Mart 2016
KOCAELİ
Türkiye Romanlar Konfederasyonu ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenecek "Sürdürülebilir Yaşam Kalitesinin Arttırılması Çalıştayı"nda, Romanların yaşadıkları sorunlar ve bunlara yönelik çözüm önerileri ele alınacak.
Türkiye Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü gerçekleştirilecek çalıştayda Romanların yaşam standartlarının geliştirilmesi, istihdam ve Roman çocuklarının eğitim hayatına entegrasyonu gibi konuların masaya yatırılacağını söyledi.
Çokyaşar, Prof. Dr. Suat Kolukırık, Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Yrd. Doç. Dr. Veysel Akın, Roman federasyonları ve çeşitli illerden dernekleri başkanlarının katılacağı çalıştayın hazırlıklarının tamamlandığını, dezavantajlı grupların sorunları ve sürdürülebilir yaşam kalitesinin arttırılması üzerine görüş ile önerilerin burada dile getirileceğini belirtti.
Çokyaşar, Roman dernek temsilcilerinin kurumsal kapasitelerinin artırılmasına ve Romanlara yönelik geliştirilebilecek projeler hakkında bilgi paylaşımının yapılacağı çalıştayın, özellikle Roman çocuklarının eğitim hayatını sürdürebilmelerine ve istihdam olanaklarına katkıda bulunmasını beklediklerini sözlerine ekledi.