07 Nisan 2016•Güncelleme: 07 Nisan 2016
SİİRT
Siirt'te eğitimlerine devam eden Şırnaklı terör mağduru öğrencilere psikososyal destek veriliyor.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin, "Psikososyal Müdahale Programı"nın Haşim Öztanık İlkokulu'nda uygulanması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Şırnak ve ilçelerinden gelen terör mağduru bin 281 öğrenciden 828'inin eğitimini il merkezinde sürdürdüğünü söyledi.
Siirt Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) koordinatörlüğünde, öğrencilerden 641'inin Psikososyal Müdahale Programı'na alındığını aktaran Şahin, Şırnak ve ilçelerinden gelen mağdur öğrencilerin yalnız kalmaması ve eğitimlerinin aksamaması için Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce her türlü imkanın seferber edildiğini bildirdi.
Öğrenciler için eğitimin yanı sıra çeşitli programlar da uygulandığını ifade eden Şahin, "Şu anda ilimiz genelinde 27 okulda 641 Şırnaklı öğrenciye daha önce eğitim almış uzman öğretmenlerimiz tarafından Psikososyal Müdahale Programı uygulanmaktadır" dedi.