Soner Kılınç
12 Nisan 2016•Güncelleme: 12 Nisan 2016
ŞIRNAK
Şırnak merkezde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" kararlılıkla sürüyor.
Müşterek operasyonu takip eden AA ekibi, örgüt mensupları tarafından ateşe verilen Sema Cıngıllıoğlu İlkokulu ile tahrip edilen Hacı Ömer Yarka Camisi'ni görüntüledi.
Okulu kullanılamaz hale getirdiler
Çatışmaların yoğun olarak sürdüğü Dicle Mahallesi'ndeki Sema Cıngıllıoğlu İlkokuluna geniş güvenlik önlemleri altında ulaşıldı.
İki katlı okul binasının duvarlarına delikler açan teröristlerin buralardan güvenlik güçlerine ateş ettikleri, okul bahçesi ve binanın dört bir yanına el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri, yaklaşık 10 gün süren yoğun çatışmaların ardından terk ederken binayı ateşe verdikleri öğrenildi.
Camideki bodrum katından kaçış noktaları oluşturmuşlar
2010 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açıldığı belirtilen kentteki Hacı Ömer Yarka Camisi'nin de teröristlerin hedefi olduğu görüldü.
Güvenlik güçlerinin camiye ateş etmeyeceğini bilen PKK'lı teröristlerin camiyi karargah gibi kullandığı belirlendi.
Tüm camları teröristler tarafından kırılan caminin duvarlarına delik açıldığı, bodrum katında giriş çıkış için büyük delikler oluşturulduğu tespit edildi.
Operasyon hız kesmiyor
Yüzde 42'si tamamlanan operasyonda Yeşilyurt, Dicle ve Cumhuriyet mahallelerinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.
Bugüne kadar 174 teröristin etkisiz hale getirildiği, 460 el yapımı patlayıcının imha edildiği kentte operasyon aralıksız sürüyor.