04 Ekim 2016•Güncelleme: 04 Ekim 2016
BURSA
Bursa Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 6 görevliden oluşturulan iki sivil ekip, vatandaşların en fazla şikayette bulunduğu bölgelerde denetim yapıyor.
Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger, gazetecilere yaptığı açıklamada, artan trafik yoğunluğunun yanı sıra vatandaşlardan gelen ihbar ve çok sayıda şikayete konu olan "trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan sürücüler" ile ilgili denetim faaliyetleri çerçevesinde, sivil araçlı ekipler oluşturduklarını söyledi.
Ekiplerin, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ın talimatı, Bursa Valiliğinin "oluru" ile oluşturulduğunu anlatan Dülger, sivil ekiplerin, trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde "makas atarak" sollama, modifiyeli egzoz, film camlı araçlar, plakasız seyreden motosikletler gibi konularla ilgilendiğini ifade etti.
"Görüntü ve fotoğraf bulunmayan ihbarlar, sonuçsuz kalıyor"
Önce bir sivil araçla denetime başlandığını bildiren Dülger, olumlu sonuç alınması üzerine bağışlanan bir aracın da sivil denetime eklendiğini belirtti.
Dülger, şunları kaydetti:
"Sivil ekiple denetim uygulamasına 11 Haziran'da 1 araç ve 2 personelle başlamıştık. Denetimleri 21 Eylül'den bu yana 2 araç ve 6 personelle sürdürüyoruz. Ekiplerin yaptığı denetimlerde bin 633 araç kontrol edilip, bin 250 araç sürücüsüne idari para cezası verilmiş, 903 araç da trafikten men edilmiştir. Vatandaşların telefonla ihbarları da ciddi anlamda takip ediliyor. Ancak görüntü ve fotoğraf bulunmayan ihbarlar, sonuçsuz kalıyor. Vatandaşlarımız, trafikte can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan araçla karşılaştıklarında, cep telefonlarıyla 'bursatrafikdnt@egm.gov.tr' adresine gönderirse, işlem yapmamız daha da kolay hale gelecektir."
Muhabir: Vedat Yücebaş