17 Ağustos 2017•Güncelleme: 17 Ağustos 2017
ANKARA
Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'ı kabul edecek.
2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşüyor
3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haziran ayı uluslararası yatırım pozisyonu ile haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.
4- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.
5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.
6- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.
7- Marmara Depremi'nin 18. yılı
- Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'ne ilişkin anma programları izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)
8- Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtlayacak.
9- Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Sinan Erdem Spor Salonu'nda AA Spor Masası'nın konuğu olacak.
10- UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ilk maçlar yapılacak.
- Fenerbahçe, Makedonya'nın Vardar takımıyla deplasmanda karşılaşacak.