İSTANBUL
Anadolu Ajansı Pazarlama Direktörü Çağatay Çulcuoğlu, Medya Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Kulübü işbirliğiyle düzenlenen ''Yeni Medya: Değişen Ne?'' başlıklı panelde yaptığı konuşmada, yeni medya son kullanıcı ile kurumlar arasındaki etkileşimin büyük oranda arttığı bir alan olduğunu ifade etti.
Yeni medya ile ortaya çıkan vatandaş gazeteciliğinin medyayı büyük bir değişimden geçirdiğini belirten Çulcuoğlu, ''Ama bunun bir yokoluş olduğuna inanmıyorum. Kaotik hale gelen bilgi akışının düzenlenmesi için doğru haber veren ajanslara her zaman ihtiyaç var. Anadolu Ajansı olarak yeni medyaya çok ciddi yatırım yapıyoruz. Haber Akademisi programımızda gençlere eğitim veriyor ve gazetecilik kariyerlerine yardımcı oluyoruz'' dedi.
Yeni medyaya uyum sağlayan gazeteciliğin artık yepyeni bir boyut kazandığını belirten Çulcuoğlu, ayrıca yeni medya ortamında her türlü bilgiye erişimin kolaylaşmasına rağmen bu bilgilerin hangisinin doğru ve hangisinin manipülasyon olduğunu ayırt etmeye ihtiyacın arttığını vurguladı. Çulcuoğlu,''Gazetecilik asla yok olmayacak'' dedi.
Yeni medya öncesi dönemindeki geleneksel medyanın tek taraflı olduğunu ifade eden TRT Sosyal Medya Programı Yapımcısı Yalçın Arı da ''Yeni medya ise çift taraflı bir etkileşim biçimine sahip. İzlediğimize, okuduğumuza veya duyduğumuza yorum yapabiliyoruz, yayın sürecine artık biz de dahil oluyoruz'' şeklinde konuştu.