Selim Bostancı
22 Mart 2016•Güncelleme: 22 Mart 2016
BARTIN
Bartın'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren adaylardan toplanan kırtasiye ürünleri, köylerdeki okullarda eğitim gören öğrencilere verildi.
Bartın Gençlik Merkezi gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Genç Dönüşüm" kampanyası kapsamında il genelindeki fakülte, meslek yüksekokulu ve liselerde YGS'ye giren adaylardan topladıkları 3 bin kalem, bin 500 silgi ve kalemtıraşı, Kozcağız beldesi Kıranpazarı köyünde bulunan Kıranpazarı İlkokulundaki ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıttı.
Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Muammer Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) adaylara dağıtılan kırtasiye malzemelerinin israf olmaması için kampanya başlattıklarını söyledi.
Kaya, YGS'de 12 okulda stant açarak topladıkları kalem, silgi ve kalemtıraşlarla zorlu koşullarda eğitim gören öğrencilere küçük de olsa katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Muhabir: Selim Bostancı