HAKKARİ/İSTANBUL
Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Eski Kışla Mahallesi'ndeki çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasında yer aldığı iddia edilen 5 kişi gözaltına alındı.
Zanlıların, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.
Esenyurt
Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlükleri ekipleri, Esenyurt'ta terör örgütü PKK adına korsan gösteri düzenlenmesi, molotofkokteyli atılması ve ses bombalı eylem gerçekleştirilmesine yönelik çalışma başlattı.
Polisin teknik takip ve istihbarat çalışmasının ardından belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda, 20 kişi gözaltına alındı.
Operasyonlarda, bir el bombası, bomba yapımında kullanılan malzemeler, bir ruhsatsız tabanca, 9 mermi, dijital malzemeler ve örgütsel içerikli dokümanlar ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüphelilerden 12'si adliyeye sevk edilirken, 8'i serbest bırakıldı.