Dolar
32.56
Euro
34.75
Altın
2,377.17
ETH/USDT
3,066.40
BTC/USDT
63,480.00
BIST 100
9,524.59
Yaşam

Ev hanımıyken başına geçtiği fabrikayı kara geçirdi

Çorum'da yaşayan 3 çocuk annesi Özen Alapala, ev hanımıyken 6 yıl önce başına geçtiği yem fabrikasında üretim kapasitesini artırarak fabrikayı kara geçirdi.

18.03.2018 - Güncelleme : 19.03.2018
Ev hanımıyken başına geçtiği fabrikayı kara geçirdi Fotoğraf: AA/Kemal Ceylan

ÇORUM - Fatih Mehmet Kürkçü

Çorum'da yaşayan Özen Alapala, ev hanımıyken başına geçtiği yem fabrikasının üretimini artırarak fabrikayı kara geçirdi."şim 'Ben bakamam sen bakarsan devam ettirelim' dedi. Ben de kabul ettim. Zaten istediğim bir şeydi, bir şeyler yapmak istiyordum." dedi.

İşin başına geçtiğinde fabrikada kullanılan ekipman ve araç gereçlerin eskimiş ve kullanılmayacak durumda olduğunu gördüğünü vurgulayan Alapala, ekipmanların değişiminin ardından yem kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptığını söyledi.

"Hedeflerimiz arasında yeni bir yem fabrikası kurmak var"

Bu yönde veteriner hekim ve üniversiteden destek aldıklarını ifade eden Alapala, şöyle devam etti:

"Şu anda kapasiteyi tam olmasa da 150-200 tondan aylık bin 300-bin 500 tonlara getirdik. İyi bir yere geldik ama burada kalacak mıyız? Yok. Plan ve projelerimiz var. Çalışacağız. Henüz işin başındayız. Hedeflerimiz arasında yeni bir yem fabrikası kurmak var çünkü teknolojiyi yenilesek de burası 20 yıllık bir fabrika. Biraz daha teknolojinin gerisinde kaldı. Yeni bir fabrika kuracağız. Onun devamında hayvancılık sektörüne girmeyi istiyorum. Bu benim çocukluk hayalim, hayvanları çok seviyorum. Et üretimine yönelik çiftlik bazında düşüncelerim var."

Eşinin kendisine destek olduğunu ancak kendisinin de fabrikayı ilk devraldığında sabahlara kadar çalıştığını kaydeden Alapala, "Çok kötü şartlarda başladım. Burası artık kapanma seviyesine gelmiş bir fabrikaydı. Yani sıfırdan değil, ben eksiden başladım. Önce bir sıfıra geldik, sonra bir yerlere geldik, şu anda da geldik demiyorum daha geleceğimiz çok yer var." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.