30 Nisan 2016•Güncelleme: 30 Nisan 2016
ERZURUM - YUNUS HOCAOĞLU
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yakutiye Gençlik Hizmetleri Merkezince "Güzel Yaşamak Onların da Hakkı" projesiyle, kenar mahallelerde yaşayan ve sokaklarda çalışmak zorunda bırakılan çocuklara yönelik buz pateni, satranç gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Merkezin gençlik liderleri, bir aydır uyguladıkları projeyle Erzurum'un kenar mahallelerinde yaşayan, mendil satıp ayakkabı boyacılığı yapan çocuklara ulaşarak, onlara çeşitli sosyal aktivite imkanı sağlıyor.
Her hafta farklı etkinlikle çocukların gelişimine katkı sağlayan gençlik liderleri, kültürel aktivitelerle de çocuklara her alanda bilgi sahibi olmaları için destek veriyor.
"'Çocukluklarını yaşamamış çocuklara' ulaşmak istiyoruz"
Gençlik lideri Yaser Taşkesenlioğlu, AA muhabirine, gerçekleştirdikleri faaliyetlerle şimdiye kadar "çocukluklarını yaşamamış çocuklara" ulaşmak istediklerini söyledi.
Ekonomik açıdan dezavantajlı ailelerin yaşadığı mahalleler ile cadde ve sokaklarda çalışma yaparak 30 çocuğa ulaştıklarını belirten Taşkesenlioğlu, "Bu işi 'güzel yaşamak onların da hakkı' sloganıyla bir aylık sürede yaptık. Sokakta ve cami önlerinde çalışmak zorunda kalan bu çocuklara devletin sıcak elini göstermek istedik." dedi.
Ulaştıkları çocuklarla toplantı düzenleyerek hangi faaliyetlerde bulunmak istediklerini sorduklarını anlatan Taşkesenlioğlu, onların isteği doğrultusunda birlikte uçurtma uçurduklarını, buz pateni yaptıklarını dile getirdi.