Ayşe Yıldız
31 Aralık 2015•Güncelleme: 01 Ocak 2016
ANTALYA - AYŞE YILDIZ
Sivas'ta 7 yaşındayken kronik böbrek yetmezliği teşhisi konulan 18 yaşındaki Abdurrahman Deniz'in, annesinden nakledilen böbrek, oğluna hem doğum günü hem de yeni yıl hediyesi oldu.
Sivas'ta yaşayan Ali-Bağdegül Deniz çiftinin oğlu Abdurrahman Deniz, arkadaşlarıyla top oynadığı sırada fenalaşması sonucu kaldırıldığı hastanede böbrek hastası olduğunu öğrendi.
Anne Bağdegül'ün dokuları uyduğu için aile ve yakınları, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'ne başvurdu. Burada gerekli ön tedaviler yapıldıktan sonra, merkezin müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı başkanlığındaki ekip tarafından Deniz'e annesinden böbrek nakli gerçekleştirildi.
'Oğlum sana en güzel hediyeyi vereceğim' dedim'
Ameliyatlı olmasına rağmen hastanede oğlunun başından bir an bile ayrılmayan anne Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun ikinci kez hayata tutunmasını sağladığını söyledi.
Oğluna, "ne hediye istediğini" sorduğunu ifade eden Deniz, "Oğlum da 'anne ne isteyeyim' dedi. Ben de 'oğlum ben sana en güzel hediyeyi vereceğim' dedim, inanmadı. 'Dokularımız uymaz' diye korkuyordum ama çok şükür uydu, her annenin yapacağı görevi ben de yaptım" diye konuştu.
'Ona böbreğimi vererek, hem yılbaşı hem doğum günü hediyesi oldum'
Oğlunun yılbaşı gecesi doğduğunu vurgulayan Deniz, "Oğlum yılbaşında doğmuştu ve bana yeni yıl hediyesi olmuştu. Bu sefer ben ona böbreğimi vererek, hem yılbaşı hem doğum günü hediyesi oldum. 11 yıldır böbrek hastasıydı" ifadelerini kullandı.