MOGADİŞU – Emrah Yaşar
Somali'de 21 yıl süren iç savaş nedeniyle gelir kaynakları daralan Menhal Yardım Derneği, kısıtlı imkanlara rağmen balık ihraç ederek vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmanın yanı sıra on binlerce yoksulun da gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.
Hint Okyanusu kıyısında bulunan ülkenin başkenti Mogadişu'da 2 büyük 300 küçük tekne ve teknolojik imkanlardan uzak sadece olta ile tutulan deniz ürünleri, işlenip Cibuti ve Dubai gibi ülkelere ihraç ediliyor.
Derneğin yönetim kurulu üyesi İbrahim Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkede 21 yıl süren iç savaşın ardından yaşanan kıtlık ve açlık nedeniyle halkın zor günler geçirdiğini belirterek, ülkenin Türkiye'nin de desteğiyle yeniden kalkınmaya başladığını kaydetti.