Bota

Kreu i Qipros Greke përjashton zgjidhjen me dy shtete në Qipro

Kreu i Qipros Greke përjashton zgjidhjen me dy shtete në Qipro

Anastasiades u përgjigj "jo" kur u pyet nga AA nëse është i hapur për një zgjidhje me dy shtete, si dhe theksoi se është i hapur për një "federatë bi-zonale dhe bi-komunale"

Axhenda
Axhenda për Turqinë dhe botën, programet e liderëve dhe aktivitetet ndërkombëtare gjenden në faqen e axhendës.
Mali akuzon Francën se ka vepruar në mënyrë të njëanshme për vendimin mbi tërheqjen nga vendi
27.09.2021

Mali akuzon Francën se ka vepruar në mënyrë të njëanshme për vendimin mbi tërheqjen nga vendi

Kryeministri i Malit theksoi se është për të ardhur keq që Franca vendosi të tërhiqej në mënyrë të njëanshme pa konsultimet e nevojshme me autoritetet e Malit

Erdoğan dhe Putin do të diskutojnë për Sirinë, Afganistanin dhe Libinë
27.09.2021

Erdoğan dhe Putin do të diskutojnë për Sirinë, Afganistanin dhe Libinë

Në një deklaratë për gazetarët në Moskë, Peskov theksoi se vazhdojnë përgatitjet për takimin Putin-Erdoğan që është planifikuar të mbahet në qytetin Soçi të Rusisë më 29 shtator

Anadolu Agency hyn në fshatin Sengesar në zemër të talebanëve
27.09.2021

Anadolu Agency hyn në fshatin Sengesar në zemër të talebanëve

Një ekip i AA-së arriti në shtëpinë e udhëheqësit të ndjerë, duke kaluar nëpër shumë pika kontrolli gjatë rrugës pas marrjes nën kontroll të vendit nga talebanët

Afrikë, tejkalon 8.3 milionë numri i rasteve me COVID-19
27.09.2021

Afrikë, tejkalon 8.3 milionë numri i rasteve me COVID-19

Sipas faqes së internetit "Worldometers" ku azhurnohen të dhënat lidhur me COVID-19, numri i viktimave nga COVID-19 arriti në 209.356

Presidenti i Azerbajxhanit, Aliyev, flet për AA në përvjetorin e parë të Luftës së Dytë të Karabakut
27.09.2021

Presidenti i Azerbajxhanit, Aliyev, flet për AA në përvjetorin e parë të Luftës së Dytë të Karabakut

"Tashmë edhe zyrtarë të lartë rusë theksojnë se Karabaku është toka e Azerbajxhanit. Në këtë rast, ushtarët që shërbejnë atje gjithashtu duhet të kryejnë aktivitetet e tyre në përputhje me këto deklarata", tha Aliyev